AcasăStiri generaleArgeş: Fostul primar al comunei Corbeni, trimis în judecată pentru obţinerea pe...

Argeş: Fostul primar al comunei Corbeni, trimis în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

Fostul primar al comunei argeşene Corbeni, Virgil-Remo Mateescu, a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier.

Conform unui comunicat al DNA, Virgil-Remo Mateescu este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost deferite justiţiei trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

‘În perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier în lungime de 5.9 km din comuna Corbeni, judeţul Argeş, inculpatul Mateescu Virgil-Remo, în calitatea menţionată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalţi trei inculpaţi, ar fi depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) mai multe înscrisuri false ce conţin date necorespunzătoare realităţii cu privire la lucrările executate (situaţii de plată, situaţii de lucrări, liste cu cantităţi de lucrări, rapoarte de execuţie, etc.). În cuprinsul documentelor respective sunt menţionate cantităţi de materiale şi lucrări care nu ar fi fost identificate pe teren’, arată anchetatorii.

Prin aceste demersuri au fost obţinute fonduri europene în valoare totală de 6.310.449 lei.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks