Acasă652Satu Mare: Restricţii la vizitarea pacienţilor din spital; acces interzis în anumite...

Satu Mare: Restricţii la vizitarea pacienţilor din spital; acces interzis în anumite secţii

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a anunţat marţi interzicerea accesului vizitatorilor pe anumite secţii ale unităţii şi reducerea timpilor de vizitare în alte secţii, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de gripă, potrivit unui comunicat de presă.

‘În contextul stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, începând cu data de 11.01.2023, programul de vizită la nivelul SJUSM se reduce astfel: Accesul INTERZIS în secţiile cu risc: Neonatologie, Obstetrică, Pediatrie. La nivelul acestor secţii vizitatorii vor fi admişi doar în spaţiul anume destinat, zilnic în intervalul 15,00- 17,00, iar la nivelul Compartimentului Terapie Intensivă Neonatală şi Prematuri în intervalul 11,00-12,00 şi 16,00- 17,00. Secţia ATI , acces zilnic în intervalele orare: 11,00 – 12,00; 15,00-16,00’, precizează sursa citată.

Pe celelalte secţii accesul se face zilnic între orele 15,00-17,00, însă este permis un singur vizitator pentru fiecare bolnav iar durata vizitei de 5 minute.

‘Durata maximă a unei vizite pentru toate secţiile şi compartimentele SJUSM este de 5 minute/vizitator şi se acceptă un singur vizitator/pacient. Condiţii de acces: în incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat unică folosinţă, botoşei, mască); dezinfecţia obligatorie a mâinilor la intrarea în spital şi secţii; vizitatorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu privind respectarea condiţiilor de acces; la părăsirea secţiei/spitalului vizitatorii se vor dezechipa, echipamentul folosit fiind depozitat în saci anume destinaţi acestui scop; dezinfecţia obligatorie a mâinilor la ieşirea din spital/secţii; se va evita staţionarea vizitatorilor în spaţiile comune ale spitalului; masca este obligatorie pe tot parcursul vizitei’, precizează sursa citată. AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks