Acasă652Vrancea: Program de vizită restricţionat la 15 minute în Spitalul Judeţean de...

Vrancea: Program de vizită restricţionat la 15 minute în Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focşani a restricţionat accesul vizitatorilor în unitatea medicală la 15 minute per pacient, ca urmare a situaţiei de alertă epidemiologică la nivel naţional, a informat, joi, instituţia.

‘Urmare a situaţiei de alertă epidemiologică la nivel naţional, determinată de virusul gripal, ţinând cont de unele evenimente violente care au avut loc în unitatea sanitară, conducerea unităţii a luat următoarele măsuri: accesul vizitatorilor în spital se va face organizat, doar prin intrarea principală. Toate celelalte intrări vor fi securizate pe bază de interfon şi vor fi disponibile doar pentru personalul angajat; programul de vizită este restricţionat la trei ore zilnic, în intervalul orar 15,00- 18,00; se acceptă doar un vizitator per pacient, timpul de vizită fiind limitat la 15 minute; în afara programului de vizită, intrarea vizitatorilor în spital este interzisă’, au precizat reprezentanţii SJU Focşani.

În incinta unităţii medicale, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, la fel ca şi purtarea echipamentului de protecţie în timpul vizitei la patul bolnavului, echipamentul urmând a fi asigurat de către spital.

De asemenea, vizitatorii se vor înregistra obligatoriu în Registrul de vizite al spitalului, fiind interzis accesul cu semne clinice de infecţie respiratorie, precum şi al persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor halucinogene.

Potrivit conducerii spitalului, măsurile au fost luate în acord cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea şi cu Direcţia de Sănătate Publică Vrancea. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks