AcasăStiri generalePoliţist local, reţinut după ce a primit mită pentru a nu constata...

Poliţist local, reţinut după ce a primit mită pentru a nu constata lucrări ilegale la o casă de patrimoniu

Un poliţist local din cadrul Primăriei Bucureşti a fost reţinut de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, el fiind acuzat că a primit 3.000 lei mită de la un bărbat care efectua lucrări fără autorizaţie la un imobil de patrimoniu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 6 martie, un poliţist local din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti – Direcţia Control – Serviciul desfinţări construcţii ilegale, a constatat că la un imobil din Bucureşti, în Sectorul 4, într-o zonă inclusă în categoria zonelor protejate, se efectuează lucrări pentru care nu s-a obţinut autorizaţia prevăzută de lege.

Peste două zile, el i-a pretins proprietarului o sumă de bani pentru a nu-l amenda, promiţând că va interveni şi pe lângă superiorii săi, pentru ca nici aceştia să nu se intereseze de acest imobil.

El a fost însă denunţat de proprietar, iar vineri a fost prins de procurori în timp ce primea mită 3.000 de lei.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiului Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks