Acasă652Buzău: Proiect în valoare de 38 milioane lei pentru reducerea infecţiilor nosocomiale...

Buzău: Proiect în valoare de 38 milioane lei pentru reducerea infecţiilor nosocomiale în secţiile Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un proiect în valoare de peste 38 de milioane de lei, prin intermediul căruia se urmăreşte reducerea riscului de infecţii nosocomiale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit administraţiei, proiectul de investiţii prevede amenajarea a 23 de izolatoare cu un pat şi baie poprie, în cadrul a patru clădiri din trei locaţii aparţinând Spitalului Judeţean Buzău, dintre care 19 izolatoare în secţiile Neurologie, Cardiologie, Chirurgie generală, Anestezie şi Terapie Intensivă, Urologie, Chirurgie plastică şi arşi, Ortopedie sau Chirurgie pediatrică.

‘Pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se pot accesa fonduri. Noi am reuşit să facem un proiect şi după implementarea acestui proiect se reduce riscul ca bolnavii să plece cu anumite infecţii. Din punct de vedere al cazării bolnavilor se petrec modificări, sunt 19 izolatoare, se vor achiziţiona aparate, instrumental medical, aparate pentru mediul ambiant, purificatoare de aer, sterilizatoare. Este un proiect care îmbunătăţeşte actul medical şi confortul pacienţilor, în unităţile spitaliceşti din toate pavilioanele Spitalului Judeţean Buzău’, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Durata limită de realizare a investiţiilor este luna mai a anului 2024 iar finanţarea este atrasă prin PNRR.

‘Sunt fonduri pe care le luăm prin Uniunea Europeană. Valoarea proiectului este 38 de milioane de lei’, a mai precizat preşedintele CJ Buzău.

Spitalul Judeţean Buzău dispune de 910 paturi cu spitalizare continuă şi 45 cu spitalizare de o zi. Potrivit proiectului, dotarea spitalului cu echipamente şi materiale pentru prevenirea şi reducerea infecţiilor nosocomiale este inferioară raportat la standardele Uniunii Europene. Totodată, se mai arată într-un raport care stă la baza documentaţiei proiectului de investiţii, neexistând echipamente şi materiale necesare la nivel de unitate, rata infecţiilor nosocomiale nu se poate menţine la un nivel minim şi astfel nu se poate asigura siguranţa pacienţilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks