Aproximativ 250 de solicitări au fost înregistrate de Paşte la Salvare, cu 10% mai multe decât în mod obişnuit, cele mai multe fiind cazuri cod roşu, au informat, marţi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea.
Managerul Ambulanţei Vâlcea, Delian Ionescu, a precizat că multe dintre persoanele care au solicitat ajutor prin 112 prezentau patologii alimentare, între acestea fiind şi şase persoane, membri ai unei familii din comuna Laloşu, care au făcut toxiinfecţie alimentară după masa de Paşte.
‘În total au fost 250 de solicitări, din care 180 pe cod roşu, 40 pe cod galben şi 30 pe cod verde. Este o creştere cu 10% a numărului de solicitări faţă de o perioadă obişnuită şi o creştere cu circa 20% a patologiilor digestive, de remarcat fiind situaţia din comuna Laloşu, unde în ziua de 17 aprilie am fost solicitaţi pentru şase pacienţi cu toxiinfecţie alimentară. Aceştia au consumat alimente acasă şi iniţial s-au prezentat la un spital din Balş, judeţul Olt, dar după ce au revenit acasă, au constatat că se simt în continuare rău şi au solicitat ajutor prin 112. Au fost preluaţi de noi şi transportaţi la un spital din judeţ’, a precizat managerul SAJ Vâlcea.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în perioada 15-17 aprilie, au ajuns peste 650 de persoane, dintre care 63 au fost cu afecţiuni digestive ca urmare a excesului de mâncare şi alcool, potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti.