Acasă652A noua ediţie a evenimetului 'Race for the Cure' a avut loc...

A noua ediţie a evenimetului ‘Race for the Cure’ a avut loc pe Stadionul ‘Arcul de Trimf’

Fundaţia Renaşterea a organizat, duminică, a noua ediţie a evenimentului ‘Race for the Cure’ – cea mai mare cursă caritabilă din lume, pe Stadionul ‘Arcul de Trimf’ din Capitală.

Pe trotuarul din faţa stadionului erau instalate, de la ora 08,30, corturi şi standuri pentru înscrierea participanţilor şi distribuirea tricourilor şi a numerelor de concurs, dar şi pentru hidratare şi prim-ajutor oferit de Crucea Roşie Română.

Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, a precizat că şi ediţia din acest an aduce, pe lângă prezenţa fizică la cursa din Bucureşti, posibilitatea locuitorilor din alte oraşe din ţară sau din diaspora să susţină, prin donaţii, femeile din România în vederea prevenţiei şi a combaterii cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu. Ea a adăugat că donaţiile se pot face şi pe site-ul Fundaţiei Renaşterea – www.fundatiarenasterea.ro -, până la finalul lunii noiembrie 2023. Andreea Esca a mulţumit pentru implicare jurnaliştilor, partenerilor, sponsorilor şi susţinătorilor evenimentului ‘Race for the Cure’ România 2023.

‘Cursa din acest an nu este competitivă. Nu contează cine aleargă mai repede şi iese pe primul loc, importantă este participarea. Toţi concurenţii vor primi, la final, o medalie, iar la finalul cursei va avea loc o tombolă, când vor fi extrase numerele câştigătoare – cele purtate pe tricou de fiecare participant. Sunt premii atractive’, a explicat Andreea Esca.

Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a spus că în această ediţie a cursei, ‘care reprezintă atât o sărbătoare a învingătoarelor în lupta cu această maladie, cât şi o amplă acţiune de promovare a prevenţiei şi de strângere de fonduri în acest scop’, s-au înscris peste 100 de echipe.

‘Sărbătorim pentru a noua oară sănătatea, la ‘Race for the Cure România’, împreună cu familia, cu prieteni, colegi, dar şi cu învingătoarele în lupta cu cancerul. Sunt înscrise 115 echipe – ale ambasadelor, ale liceelor, ale companiilor susţinătoare, ale voluntarilor -, dar şi persoane care vor să fie alături de femeile din România în combaterea cancerului, prin prevenţie şi acces la investigaţii medicale. Astăzi am colorat în roz nu doar Stadionul ‘Arcul de Triumf’, ci şi traseul de aici până în Piaţa Victoriei. Fundaţia Renaşterea va transforma, ca şi până acum, fiecare înscriere la cursă în analize medicale gratuite pentru femeile defavorizate, care le pot salva viaţa. O înscriere la cursă înseamnă un test Babeş Papanicolau, patru înscrieri înseamnă o mamografie, care sunt oferite de Fundaţia Renaşterea prin Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti şi prin intermediul Unităţii Medicale Mobile Renaşterea’, a precizat Mihaela Geoană, preşedinte fondator al Fundaţiei Renaşterea, adăugând că taxa de înscriere la ‘Race for the Cure’ România 2023 este de 60 lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copiii sub 18 ani.

Mihaela Geoană a amintit că la ediţia din 2022 a cursei ‘Race for the Cure’ din România s-au înscris 2.730 de participanţi, fiind oferite tot atâtea teste medicale gratuite femeilor vulnerabile.

După încălzirea concurenţilor în ritmul unor melodii antrenante, Andreea Esca a dat startul cursei de alergare/plimbare de 5 km. Traseul cursei, marcat prin panglici inscripţionate cu roz, a fost: Poarta Roz de pe esplanada Stadionului ‘Arcul de Triumf’ – Str. Alexandru Constantinescu – Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei, cu retur pe Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Str. Alexandru Constantinescu – Poarta Roz.

Apoi a fost dat startul pentru traseul de plimbare ‘Pink Walk’ – de 1 km: Poarta Roz de pe esplanada Stadionului ‘Arcul de Triumf’ – Str. Alexandru Constantinescu – Arcul de Triumf, cu retur pe trotuar, până la Poarta Roz.

Organizatorii au pregătit jocuri educative şi activităţi distractive pentru copii, dar şi un studio Photo fun booth.

La sosire, fiecare participant a primit o medalie. După încheierea competiţiei, a urmat festivitatea de premiere. Premiile, trofeele şi diplomele au fost oferite de membrele board-ului Fundaţiei Renaşterea – Mihaela Geoană (preşedinte fondator), Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Şucu (vicepreşedinţi), Amalia Năstase, Adriana Cazacu, Andreea Mihai (membre), Cătălina Negară (director).

Premiul şi trofeul ‘Team for the Cure’ pentru cea mai numeroasă echipă a fost câştigat de Ambasada Italiei la Bucureşti, premiul şi trofeul ‘Team for the Cure’ pentru cea mai numeroasă echipă a unei şcoli a fost câştigat de Liceul ‘Jean Monet’, iar premiul şi trofeul ‘Team for the Cure’ pentru mai numeroasă echipă de voluntari a revenit Liceului ICHB. Au mai fost acordate premii şi trofee pentru cea mai gălăgioasă echipă, cea mai inimoasă echipă, cea mai numeroasă echipă a unei companii, cea mai generoasă echipă, cea mai inedit costumată echipă.

După festivitatea de premiere, a urmat extragerea numerelor de concurs câştigătoare ale tombolei organizate, premiile fiind oferite de sponsorii evenimentului.

La final, au urcat pe scena amenajată la Stadionul ‘Arcul de Trimf’ învingătoarele în lupta cu cancerul – doamnele purtând tricouri ciclam. Dana Deac, jurnalist şi ambasador al Asociaţiei de Sprijin a Pacientului Oncologic, ea însăşi învingătoare în lupta cu cancerul, a spus că echipa învingătoarelor dedică această zi memoriei unei alte învingătoare, Daniela – care, din nefericire, a pierdut lupta cu boala. Au fost prezenţi, la acest moment, membri ai familiei Danielei. Învingătoarele au dat apoi drumul spre cer unor mănunchiuri de baloane roz – culoarea care simbolizează speranţa în lupta cu cancerul de sân.

La cursa caritabilă ‘Race for the Cure’ de duminică au participat membrele board-ului Fundaţiei Renaşterea şi numeroase femei învingătoare în lupta cu cancerul, cărora li s-au alăturat reprezentanţi ai sponsorilor, ai partenerilor şi ai susţinătorilor Fundaţiei Renaşterea, dar şi politicieni, ambasadori, medici, persoane publice, jurnalişti, bloggeri.

A noua ediţie a evenimentului ‘Race for the Cure’ s-a desfăşurat sub egida Administraţiei Prezidenţiale, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, având ca parteneri instituţionali Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Complexul Naţional Sportiv Arcul de Triumf, Federaţia Română de Rugby şi Crucea Roşie Română.

‘Race for the Cure’ reprezintă cel mai important eveniment global de conştientizare, educare şi strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Inaugurată în 1983, ‘Komen Race for the Cure’ a evoluat de la o cursă cu 800 de participanţi în Dallas, la peste 150 de curse, pe patru continente, cu peste 1,6 milioane de participanţi în întreaga lume.

Primele opt ediţii ale evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 21.100 de persoane, dintre care peste 500 învingătoare în lupta cu cancerul. AGERPREES este partener media al evenimentului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks