Acasă652Hunedoara: Finanţare nerambursabilă pentru Cabinetul de planificare familială al Spitalului Judeţean

Hunedoara: Finanţare nerambursabilă pentru Cabinetul de planificare familială al Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a câştigat o finanţare de peste 382.000 de lei, fonduri nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru modernizarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

‘Valoarea totală a finanţării este de 382.142,15 lei, TVA inclus, din care pentru achiziţionarea echipamentelor specifice necesare dotării cabinetului este alocată suma de 327.212,11 lei. Echipamentele vor fi achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Diferenţa de fonduri rămasă va fi utilizată pentru lucrări de amenajare şi renovare a spaţiului’, a informat marţi CJ Hunedoara.

Scopul proiectului vizează îmbunătăţirea activităţii Cabinetului de planificare familială prin dotarea acestuia cu aparatură medicală relevantă, derularea unor activităţi de educaţie pentru sănătate adaptate cerinţelor actuale, precum şi organizarea unor campanii pentru perfecţionarea personalului medical.

Echiparea şi renovarea Cabinetului de planificare familială, care funcţionează de mai mulţi ani în cadrul SJU Deva, reprezintă o necesitate, în condiţiile în care personalul de aici oferă o gamă restrânsă de servicii, care nu mai ţine pasul cu solicitările existente, susţine administraţia judeţeană.

Înainte de pandemie, în anul 2019, Cabinetul de planificare familială al SJU Deva a înregistrat peste 1.600 de consultaţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks