Acasă652Suceava: Pacient supraponderal, victimă a unui accident rutier, externat după o spitalizare...

Suceava: Pacient supraponderal, victimă a unui accident rutier, externat după o spitalizare de 100 de zile în SJU

Un pacient supraponderal, cu o evoluţie favorabilă după o o intervenţie chirurgicală complexă, a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava după o sută de zile de la internare.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, a precizat că a fost externat un pacient supraponderal care suferise o fractură în urma unui grav accident rutier şi care a stat internat 100 de zile, pentru recuperarea sa fiind necesară o intervenţie chirurgicală complexă, efectuată de către medici ortopezi şi anestezişti ”care au depus eforturi considerabile pentru a-i asigura o recuperare completă”.

Pacientul, cu o greutate de peste 200 de kilograme, a suferit o fractură gravă ca urmare a accidentului rutier, iar din cauza condiţiei sale supraponderale, au apărut complicaţii la nivelul plăgii operatorii, din această cauză fiind necesară o perioadă îndelungată de spitalizare, pentru a gestiona aceste complicaţii şi pentru a asigura o recuperare completă şi sigură.

În urma externării, pacientul va continua recuperarea şi tratamentul în ambulatoriul de ortopedie, unde va fi supus unor controale regulate pentru a se asigura că evoluţia sa rămâne pozitivă şi că nu apar noi complicaţii.

‘Este primul pacient cu această greutate operat de medicii ortopezi din cadrul Spitalului Judeţean Suceava şi ne bucurăm că evoluţia a fost favorabilă’, a spus Teodorovici.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks