Acasă652Prahova: A fost recepţionată noua UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti, investiţie de...

Prahova: A fost recepţionată noua UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti, investiţie de aproximativ 24 de milioane de lei

Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost recepţionată, vineri, investiţia în valoare de aproximativ 24 de milioane de lei fiind realizată din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean (CJ) Prahova.

‘Sperăm ca, în câteva zile să facem mutarea în noua clădire, acum depindem de instalarea calculatoarelor şi aparaturii de laborator. Avem aparate noi, tărgi noi, CT nou performant care este doar al UPU, separat de tomografele spitalului, ceea ce va scurta mult din timpii de aşteptare. (…) În medie sunt 200 (de prezentări în UPU- n.r.) pe zi. Vârful a fost de 330 de pacienţi în 24 de ore. Sunt mulţi şi foarte gravi mulţi dintre ei pentru că sunt pacienţi care nu pot fi rezolvaţi nicăieri altundeva în judeţ, din lipsa dotărilor şi a continuităţii liniilor de gardă din celelalte spitale’, a declarat medicul şef al UPU Ploieşti, Violeta Tănase.

Proiectul de extindere, modernizare, reabilitare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Andreoiu’ Ploieşti are o valoare de aproximativ 24 de milioane de lei, din care 6,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Regional, diferenţa de 17,3 milioane de lei fiind alocată de Consiliul Judeţean Prahova.

‘Am în minte acea imagine nefericită a oamenilor care stăteau cu orele în condiţii improprii ca să fie văzuţi de un doctor. Odată cu darea în folosinţă a Unităţii de Primiri Urgenţe, sper că nu vom mai avea astfel de situaţii. Vorbim, totuşi, de urgenţe, acolo unde factorul timp este esenţial. Suntem încă departe de obiectivul final de a avea cel mai modern spital din ţară, dar este un pas important înainte pe drumul de a aduce Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Andreoiu’ la nivelul aşteptărilor legitime ale prahovenilor. Le-am spus şi celor din conducerea spitalului că trebuie să ridicăm ştacheta nu numai pe partea de infrastructură, dar şi când vine vorba de serviciile efective oferite’, a declarat, conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova, preşedintele Iulian Dumitrescu.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe are un spaţiu generos dedicat pentru triaj şi sală de aşteptare, o recepţie multifuncţională, dar şi camere de resuscitare şi numeroase spaţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă moderne. De asemenea, au fost achiziţionate şi montate echipamente noi: monitoare EKG/ pulsoximetrie/ tensiune arterială neinvazive (integrate într-un singur aparat şi separate), defibrilatoare manuale cu posibilitate de electroversie sincronă şi stimulare cardiacă externă, rampe pentru oxigen, tărgi de transport şi paturi noi electrohidraulice, urmând să fie puse în funcţiune şi alte aparate medicale, precum Computer tomograf Aquilion Prime SP cu 160 slice-uri, bronhoscop portabil, baloane de ventilaţie, sisteme de perfuzie sub presiune, sisteme de transfuzie şi un sistem de transport pneumatic către laborator pentru vacutainerele cu probele biologice recoltate. Unitatea dispune de asemenea de mobilier medical modern, climatizare şi echipamente speciale de detecţie şi prevenire a incendiilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks