Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sfânta Parascheva’ din Iaşi, dr Florin Roşu, a anunţat că sâmbătă, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pacienţii unităţii medicale vor beneficia de meniu de sărbătoare.
Decizia a fost luată întrucât, pe 14 octombrie, ortodocşii prăznuiesc Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, ale cărei moaşte se află la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În popor, Sf Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a săracilor.
Astfel, susţine sursa citată, pacienţii cărora patologia pentru care sunt internaţi le permite un regim alimentar diversificat vor primi un meniu deosebit.
‘Am analizat împreună cu specialistul în nutriţie şi dietetică până la ultimul detaliu. Sâmbătă, la masa de prânz, pacienţii vor avea ciorbă de perişoare, piure şi friptură de pui la tavă cu salată de sfeclă roşie. Desertul va consta într-o felie de cozonac şi mere’, a declarat managerul Spitalului ‘Sf Parascheva’.
Dr Florin Roşu a declarat, totodată, că preotul misionar va oficia slujba liturgică pentru ca astfel şi pacienţii să poată prăznui hramul Sfintei Parascheva.
‘Ne-am gândit, de asemenea, la cei care poate ar dori să participe la slujba de Sf Parascheva, dar afecţiunile pentru care sunt internaţi nu le permit acest lucru. De aceea preotul misionar al spitalului nostru va oficia o slujbă religioasă şi va cuvânta rugăciuni pentru bolnavi, dar şi pentru cei care îi îngrijesc, atât personal medical şi auxiliar. Facem tot ce ţine de noi pentru ca pacienţii să treacă cât mai uşor de perioada spitalizării, iar starea de spirit este un aliat important în complianţa acestora faţă de tratament şi dorinţa de a se însănătoşi cât mai repede pentru a-şi relua activităţile din viaţa de zi cu zi’, a declarat dr Florin Roşu. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)