Acasă652Argeş: Protest al salariaţilor DSP, nemulţumiţi de nivelul salarizării

Argeş: Protest al salariaţilor DSP, nemulţumiţi de nivelul salarizării

Zeci de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş s-au strâns, miercuri, în faţa sediului instituţiei din Piteşti, pentru a protesta faţă de nivelul salarizării.

Protestatarii au ţinut în mâini coli de hârtie cu mesaje prin care cereau eliminarea inechităţilor salariale din sistemul de sănătate. În mesaje se mai arăta că un medic primar din cadrul DSP câştigă lunar 4.900 de lei ‘cu tot cu sporuri şi ore suplimentare’.

‘Suntem extrem de dezamăgiţi de faptul că am fost uitaţi (…). Atunci când este nevoie de noi, trebuie să fim la un nivel extrem de ridicat şi cerinţele sunt mari’, a spus una dintre participantele la protest.

Sindicatul Naţional ‘Forţa Legii’ a transmis, miercuri, că angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică li s-a făcut o nedreptate în urmă cu o zi, când nu au fost incluşi în noua lege prin care s-a aprobat personalului din Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) să beneficieze de salariu şi celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcţiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

‘Amendamentul favorabil lucrătorilor din DSP-uri a fost supus luni votului plenului Camerei Deputaţilor şi respins la vot, cu 36 voturi ‘pentru’, de la deputaţii UDMR şi AUR, 6 voturi ‘contra’, USR, şi 136 ‘abţineri’, PSD şi PNL. Prin votul de marţi, Camera Deputaţilor îi răsplăteşte pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută şi îi pedepseşte pe medicii şi asistenţii din DSP-uri pentru că nu au protestat şi ei’, se arată într-un comunicat transmis de Sindicatul Naţional ‘Forţa Legii’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks