Acasă652Braşov: Spitalul Judeţean a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare

Braşov: Spitalul Judeţean a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a marcat, luni, în cadrul unui eveniment festiv, alături de cadre medicale ale instituţiei, oficialităţi şi reprezentanţi ai conducerilor instituţiilor cu care colaborează în mod direct, 50 de ani de la înfiinţare.

‘Ne-am propus să marcăm acest eveniment şi să invităm foşti şi actuali colegi cu merite deosebite, precum şi oficialităţi care au pus umărul la ultima decadă a spitalului nostru judeţean, când acesta s-a schimbat din temelii. (…) Intenţia noastră a fost să adunăm oamenii laolaltă şi să ne aducem aminte că facem parte dintr-o echipă în folosul comunităţii braşovene’, a afirmat directorul medical al SCJU Braşov, medicul Florin Orţan, şef al Compartimentului de Cardiologie intervenţională.

’50 de ani de spital judeţean, de sănătate continuă în judeţul Braşov alături de o echipă fantastică care pune foarte multă pasiune, compensând astfel eventualele lipsuri de-a lungul celor 5 decenii. Sper că vom continua să avem astfel de evenimente în care să ne aducem aminte că suntem o echipă, că suntem oameni, că suntem aici pentru fiecare dintre noi, pentru pacienţi şi aparţinători’, a spus, la rândul său, directorul interimar al spitalului, Emil Mailat.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, a subliniat că este vorba despre cea mai importantă unitate medicală pe care o are Braşovul şi care, deşi nu are un caracter regional, a deservit adeseori pacienţi din întreaga regiune.

‘Anual, peste 80 de persoane trec pragul acestei unităţi medicale şi se întorc acasă sănătoase. Este un moment aniversar, care coincide chiar şi cu vârsta mea. Mă bucur că, timp de 7 ani, am avut şansa să mă implic în foarte multe proiecte care au însemnat investiţii – fie că vorbim de reabilitarea corpului B, secţia de Terapie intensivă, Unitatea de Primiri Urgenţe şi, de altfel, şi proiectele pe care le-am accesat din fonduri europene pentru echipamente medicale. Atât eu, cât şi comunitatea braşoveană le suntem recunoscători pentru ceea ce au făcut pentru sănătatea ei’, a spus Veştea, care îşi serbează în curând ziua de naştere.

În cadrul evenimentului, mai mulţi foşti şi actuali medici ai spitalului, care au întemeiat secţii şi şcoli de medicină în specialitatea lor la Judeţeanul braşovean, au fost recompensaţi cu premii de excelenţă ale spitalului. Printre aceştia se numără câţiva medici care au lucrat în unitatea medicală din primii ani de la înfiinţare: dr. Emanuil Gheorghiţă – cel care a construit, practic, secţia de Hematologie a spitalului, dr. Mircea Radu – care, timp de mulţi ani a fost singurul specialist în neurochirurgie la Braşov şi dr. Maria Cârstea – medic primar în radiologie şi imagistică medicală, căreia i se datorează, în bună măsură, dotarea laboratorului de profil la standarde europene. De asemenea, au fost celebraţi medicii Cristian Gavril Falup Pecurariu, şeful secţiei Neurologie, prof.dr. Iosif Şamotă – medic ortoped, fosta şefă a UPU/SMURD Braşov, dr. Cristina Vecerdi şi directorul medical al spitalului, dr. Florin Orţan. Totodată, a fost amintit şi decanul de vârstă al SCJU Braşov, prof. dr. Dănuţ Laurenţiu Nedelcu, care este în activitate în instituţia medicală de 40 de ani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks