AcasăPolitica10 deputați și-au anunțat apartenența la partidul Dreptate şi Respect în Europa...

10 deputați și-au anunțat apartenența la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT)

Plenul Camerei a luat act de solicitarea a 10 deputaţi privind apartenenţa la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT), aceasta fiind depusă anterior la Secretariatul General al forului legislativ.

Deputatul Ion-Marian Lazăr a anunţat, în plen, că nu este vorba despre înfiinţarea unui grup parlamentar, solicitarea având în vedere notificarea Autorităţii Electorale Permanente.

„Vă aduc la cunoştinţă că încă de ieri, 2 septembrie, ora 14,00, a fost depusă la Secretariatul General dovada pentru apartenenţa a 10 deputaţi la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT). (…) Dovezile au fost depuse ieri şi produc efecte din acest moment. Prin urmare, vă solicit să notificaţi în acest sens AEP în vederea aplicării dispoziţiei art. 118 indice 1 din Legea 208/2015 privind reprezentarea partidelor politice parlamentare în birourile electorale. Subliniez că aceasta nu este o solicitare de înfiinţare a unui grup parlamentar, ci o solicitare de notificare a AEP că DREPT, conform legii, este partid parlamentar”, a declarat deputatul, care a fost exclus luni din USR.

Potrivit listei prezentate în plen, cei 10 deputaţi sunt: Ion Marian Lazăr (ex-USR), Daniel Sorin Gheba (ex-AUR), Radu Tudor Ciornei (ex-USR), Daniel Florea (ex-AUR), Liviu Ioan Balint (ex-PNL), Gheorghe Pecingină (ex-PNL), Daniel Liviu Toda (ex-USR), Cristian Paul Ichim (ex-USR), Florică Ică Calotă (ex-AUR), Apjok Norbert (ex-UDMR).

Viceliderul grupului deputaţilor UDMR Benedek Zacharie a precizat că Apjok Norbert nu era membru al formaţiunii, el fiind exclus din anul 2021. „Domnul Apjok Norbert n-a fost din UDMR, a fost exclus în luna februarie 2021. Deci n-a intrat în această nouă formaţiune politică din UDMR. Vă rog să se facă această modificare în procesul verbal”, a transmis deputatul.

Sursa: AGERPRES

Articolul 10 deputați și-au anunțat apartenența la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT) apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks