AcasăPoliticaCozmin Guşă: „De ce vrea să candideze Iohannis? El a sesizat că...

Cozmin Guşă: „De ce vrea să candideze Iohannis? El a sesizat că această camarilă a lui, formată din oameni pe care nu-i cunoașteți, cetățeni români de origine germană, adică sași, sunt pe lista Biroului FBI de la București pentru acte de mare corupție și pentru o îmbogățire accelerată la averi extraordinar de mari în mandatele sale”

„Ieri, Klaus Iohannis a ieșit cu o declarație halucinantă de la New York, unde se află pentru Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, iar pentru mine a fost atât de halucinantă pentru că știu adevărul despre felul în care Klaus Iohannis a încercat să-i oblige pe liberali să-i facă drumul spre candidatura la Senat”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„În sâmbăta dinaintea Consiliului Național al PNL, deci acum două săptămâni, Klaus Iohannis i-a chemat pe 4 dintre liderii PNL la Cotroceni, anume pe Ciucă, Rareș Bogdan, Motreanu și Bode, care, după aceea, bineînțeles, la întoarcerea de la Cotroceni, au povestit mai departe liderilor PNL (așa a ajuns povestea și la mine), și le-a spus în felul următor (citez aproximativ din ce mi s-a povestit): „Domnilor, am decis să candidez la Senat și aș dori să faceți tot ceea ce este posibil pentru ca această candidatură să fie fezabilă.”. Zice-se că, la acel moment, singurul care a spus ceva a fost Rareș Bogdan, care a încercat să-l șarjeze cumva pe Iohannis, întrebându-l destul de timid „Domnule președinte, dar la Sibiu, nu-i așa?”, la care Klaus Iohannis ar fi replicat: „Nu, domnul Bogdan. Nu la Sibiu. Doresc să candidez la București și, atenție, eu voi pune toți oamenii pe lista de la Senat și pe lista de la Camera Deputaților, pentru că nu vreau să fiu compromis prin asocieri cu persoane pe care nu le doresc pe liste la București alături de mine”. Asta este scena pe care am verificat-o din mai multe surse și care ne spune că Iohannis, atenție, în sâmbăta dinaintea Consiliului Național al PNL de nominalizare a lui Ciucă, le-a trântit în cap această propunere. Așa să vă explicați și atmosfera de înmormântare de la Consiliul Național al PNL, și transpirația lui Ciucă de pe scenă, deci tot ceea ce s-a întâmplat.

Așadar, reacția lui Iohannis de ieri, de la New York, a fost una total mincinoasă, venită doar după ce a văzut că nu se merge înspre o aprobare parlamentară a dorinței sale. Ce este șocant este felul în care minte, știind că cel puțin patru (în mod direct) dintre liderii PNL și după aia câteva zeci dintre aceștia cunosc adevărul. De ce candidează Klaus Iohannis? V-am mai spus: a sesizat că această camarilă a lui, formată din oameni pe care nu-i cunoașteți, cetățeni români de origine germană, adică sași, sunt în pericol, sunt pe lista Biroului FBI de la București pentru acte de mare corupție și pentru o îmbogățire accelerată la averi extraordinar de mari în mandatele lui Iohannis, iar pentru că ei să fie protejați, Iohannis are nevoie de un loc la vârful statului român, prin care să încerce să le negocieze dosarele sau libertatea celor împreună cu care s-a îmbogățit în acest mandat. Apropo de asta, îi adresez o întrebare domnului Iohannis: Klaus, dragă, ce mai face prietenul și partenerul tău de afaceri elvețian, miliardarul Bertarelli? (Și voi reveni la această întrebare în această campanie, mai ales că avem un candidat, deci la un candidat trebuie să ne referim și legat de afacerile pe care le face, nu? pentru că trebuie transparență totală)

Am vorbit imediat după anunțarea candidaturii lui Iohannis despre blatul Iohannis-Ciolacu, care a fost confirmat de către liderii PSD, care fix acum o săptămână erau favorabili candidaturii lui Klaus Iohannis, de la Marcel Ciolacu, până la Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt, până la alții care erau siguri că președintele trebuie să candideze. Nu mai este valabil acest lucru, pentru că cineva, destul de puternic și destul de convingător, l-a întors pe Marcel Ciolacu împotriva lui Iohannis. Cine sunt ăștia? Nu pot fi decât americanii, prieteni, despre care Ciolacu a fost informat că nu îl mai susțin pe Iohannis, care, așa cum vă spuneam, a pierdut sprijinul Statelor Unite ale Americii. De ce? Pentru că americanii nu au nevoie de un vechi președinte care să-l incomodeze pe noul președinte și vor proceda în cazul său asemenea felului în care au procedat în cazul camarilei lui Băsescu, pe care au dus-o la Parchet, au băgat-o la pușcărie, de la fiică-sa dusă la Parchet, până la Elena Udrea dusă la pușcărie și mulți alții. Și în final despre Iohannis, procesul de ieri și decizia de tip casele și banii înapoi îi sugerează lui Iohannis că, dacă nu stă cuminte, de la aceste despăgubiri civile, se va ajunge la un proces penal, băi, Klaus. Așa că ușor cu pianul pe scări, ca să nu zic ușor cu „Dulapul” pe scări”, scrie Guşă.

Articolul Cozmin Guşă: „De ce vrea să candideze Iohannis? El a sesizat că această camarilă a lui, formată din oameni pe care nu-i cunoașteți, cetățeni români de origine germană, adică sași, sunt pe lista Biroului FBI de la București pentru acte de mare corupție și pentru o îmbogățire accelerată la averi extraordinar de mari în mandatele sale” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks