Acasă652Hunedoara: Prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

Hunedoara: Prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

O nouă prelevare de organe – rinichi, ficat şi cornee, s-a încheiat marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, donatorul fiind o persoană de 63 de ani aflată în moarte cerebrală.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de o echipa de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Cluj Napoca, iar cea de prelevare a ficatului a fost efectuată de o echipă medicală de la Spitalul Clinic Fundeni.

Totodată a fost prelevată şi corneea, care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

‘Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Este un gest care deschide speranţa la viaţă pentru alţi bolnavi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secţiei ATI şi conducerea SJU Deva au pus în mişcare acest lanţ al vieţii’, a declarat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a felicitat echipa de medici care a dus la bun sfârşit această operaţiune dificilă, mulţumind, totodată, şi familiei donatorului.

‘Ştiu că pentru familia celui care s-a stins a fost o decizie grea şi le mulţumesc apropiaţilor pentru gestul nobil prin care salvează alte vieţi. Dumnezeu să-i mângâie în această încercare grea şi să-i răsplătească pentru generozitatea care sădeşte viaţă şi speranţă. Felicit echipa de medici pentru profesionalismul de care a dat dovadă!’, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

SJU Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Sănătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, din anul 2018. De atunci, la acest spital au fost efectuate 18 operaţii de prelevare de organe.

SJU Deva este administrat de CJ Hunedoara.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks