Acasă652Institutul Oncologic din Cluj-Napoca: Cea mai nouă Clinică de Hematologie din ţară...

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca: Cea mai nouă Clinică de Hematologie din ţară – inaugurată vineri

Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ Cluj-Napoca a finalizat construcţia celei mai noi Clinici de Hematologie din ţară, investiţia, realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, ridicându-se la aproximativ 29 milioane de lei.

Aceasta va fi inaugurată vineri şi va permite realizarea procedurii de transplant medular şi la Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel: parter – 7 paturi (spitalizare de zi); etajul 1 – 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi); etajul al 2-lea – 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă); etajul al 3-lea – 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

‘Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european’, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’, citat în comunicat.

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a IOCN şi care numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar.

În ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie de la Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ au fost înregistrate 38.222 de consultaţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks