AcasăStiri generaleHarghita: Interesul pentru vaccinare, redus; unele centre s-au închis ori şi-au redus...

Harghita: Interesul pentru vaccinare, redus; unele centre s-au închis ori şi-au redus programul

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 este din ce în ce mai redus în Harghita, motiv pentru care unele centre de vaccinare au fost închise sau şi-au redus activitatea, a informat Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, doar 152 de persoane au ales să se imunizeze cu prima doză, în vreme ce 226 de harghiteni au primit doza a II-a, iar 376 s-au imunizat cu doza booster.

Numărul dozelor administrate în perioada 11-17 februarie este de 754.

Procentul de persoane vaccinate rămâne, în continuare, sub 30% la nivelul judeţului, în cursul zilei de joi acesta fiind de 29,65%, mai arată datele furnizate de Instituţia Prefectului.

De asemenea, 96 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi de la începerea campaniei dedicate acestei categorii, în ultima săptămână fiind imunizaţi doar patru copii.

Din cauza interesului tot mai redus pentru vaccinare, unele centre s-au închis ori şi-au redus programul de activitate.

Astfel, nu mai funcţionează un centru din Corund, unul din Miercurea Ciuc şi altul din Odorheiu Secuiesc, în vreme ce un centru din Miercurea Ciuc şi-a suspendat temporar activitatea.

De asemenea, şi-au redus activitatea câte un centru din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.

Instituţia Prefectului a mai informat că, începând cu 1 martie se vor închide şi centrele de vaccinare din localităţile Bălan şi Remetea.

Datele statistice mai arată că, în ultima perioadă, a scăzut şi numărul cazuri de infectare, 44 de persoane fiind confirmate pozitiv la SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore.

Incidenţa numărului de cazuri la o mie de locuitori a ajuns, joi, la 5,76.

Sursa citată a mai arătat că, în ultima săptămână, 33 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar trei dintre ei au avut nevoie de internare în spital.

În prezent, în judeţ mai sunt focare active la Penitenciarul Miercurea Ciuc, la o şcoală din Topliţa şi la un hotel din Băile Tuşnad.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks