Acasă652Constanţa: Peste 40 tone de echipamente medicale, achiziţionate de Spitalul Municipal Mangalia...

Constanţa: Peste 40 tone de echipamente medicale, achiziţionate de Spitalul Municipal Mangalia cu fonduri europene

Spitalul Municipal Mangalia a achiziţionat recent peste 40 tone de echipamente medicale, printr-un proiect european în valoare totală de peste 24 milioane de lei, accesat de unitatea medicală în urmă cu doi ani.

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că cele peste 40 tone de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte produse specifice sunt suficiente pentru o perioadă de aproximativ 5 ani.

‘Este cea mai amplă acţiune de dotare a spitalului nostru, încă de la înfiinţarea instituţiei. Aceste produse medicale ne sunt suficiente pe o perioadă de aproximativ 5 ani, astfel că fondurile economisite în această perioadă vor fi folosite pentru alte lucruri extrem de necesare pacienţilor noştri, cum ar fi dispozitive medicale, medicamente, dar şi investiţii în modernizarea unităţii medicale. Am urmat toţi paşii din procedurile specifice unui astfel de proiect şi ne bucurăm că avem consumabile suficiente pentru a ne desfăşura activitatea în condiţii optime’, a declarat managerul spitalului, Alina Dan, citată în comunicat.

Tot ea a precizat că din banii europeni s-au achiziţionat, în prima parte a proiectului, aparatură importantă în ATI, precum aparate de anestezie, monitoare – funcţii vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, dar şi alte echipamente medicale necesare spitalului, iar într-o etapă finală, va fi cumpărată aparatură medicală folosită în imagistică.

‘Proiectul încă nu s-a încheiat, mai avem o altă etapă de achiziţie a aparaturii folosite în imagistică, spre exemplu a unor echipamente RX Digital cu grafie şi scopie sau RX Digital mobil şi alte echipamente medicale extrem de utile, folosite în mai multe ramuri medicale’, a mai spus Alina Dan.

Potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal Mangalia, proiectul ‘Consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Mangalia de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie medicală’ are valoarea totală de 24.181.910,94 lei, cofinanţarea UE fiind de peste 20,6 milioane lei. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks