AcasăStiri generaleMinistrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei; Ţările de Jos participă la...

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei; Ţările de Jos participă la Grupul de Luptă cu 200 de militari

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS, context în care diplomatul a prezentat oficialului român scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, întrevederea a reliefat interesul părţii române de intensificare a activităţilor de instruire în comun, inclusiv în cadru multinaţional, precum şi cooperarea în cadrul proiectelor dezvoltate în format NATO şi UE.

Ministrul Apărării Naţionale a salutat participarea militarilor din Regatul Ţărilor de Jos la exerciţiul multinaţional RAPID FALCON 22, desfăşurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanţa creşterii interoperabilităţii între forţele armate ale statelor aliate.

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean în desfăşurare, exprimând sprijinul pentru partenerul ucrainean. Ambele părţi au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată, în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks