Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile în domeniu, a transmis, vineri, ministerul, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă.
Medicii şi asistenţii medicali care asigură intervenţii în cadrul Serviciilor de Ambulanţă şi în Unităţile de Primiri Urgenţe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, care va continua demersurile pentru integrarea ‘firească’ a acestora în cadrul asistenţei medicale generale din România, se subliniază în mesaj.
‘Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgenţă, de aceea Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniştilor din acest domeniu important. Medicii şi asistenţii medicali care asigură intervenţii în cadrul Serviciilor de Ambulanţă şi în Unităţile de Primiri Urgenţe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenţei medicale generale din România. Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă’, a evidenţiat Ministerul Sănătăţii.
Potrivit acestuia, sectorul medicinei de urgenţă are o contribuţie esenţială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale şi infarct, precum şi în alte situaţii în care viaţa este pusă în pericol.
Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte profesioniştilor din sectorul medicinei de urgenţă pentru efortul depus.