Acasă93Alba: Ridicarea deşeurilor menajere, sistată în două oraşe, inclusiv Alba Iulia, şi...

Alba: Ridicarea deşeurilor menajere, sistată în două oraşe, inclusiv Alba Iulia, şi şapte comune

Deşeurile menajere din municipiul Alba Iulia, oraşul Teiuş şi şapte comune din judeţ, care erau transportate până acum în Gorj, nu mai au unde să fie depozitate începând de marţi, după ce operatorul a sistat prestarea serviciului public de salubrizare, în urma suspendării autorizaţiei de mediu pentru depozitul ecologic de la Târgu Jiu.

Astfel, în urma unei decizii emise în pe martie de APM Gorj de suspendare a autorizaţiei de mediu pentru depozitul ecologic de deşeuri de la Târgu Jiu, prestatorul POLARIS M Holding SA a anunţat că sistează prestarea serviciului public de salubrizare începând cu 23 martie din UAT- urile deservite, respectiv oraşele Alba Iulia şi Teiuş şi comunele Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Mihalţ, Rădeşti, Sîntimbru şi Stremţ.

Deşeurile din Alba sunt depozitate în prezent în diverse locuri din ţară, în condiţiile în care judeţul nu dispune de un astfel de depozit ecologic.

Cel mai devreme în luna mai, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Alba, ar putea deveni operaţional Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos, inclusiv cele două staţii de transfer de la Blaj şi Tărtăria.

O investiţie de zeci de milioane de lei, cofinanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor a fost construit în urmă cu câţiva ani. Lucrările au fost finalizate în vara lui 2016, însă el nu a putut fi dat în folosinţă până acum, în urma unor contestaţii. Contractul, încheiat pe şase ani, a fost atribuit în cele din urmă unei asocieri de firme din vestul ţării, în prezent derulându-se procedura de predare-recepţionare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks