Lucrările de reabilitare a fostei policlinici CFR din Arad, preluată de câţiva ani de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), au fost încheiate, urmând ca imobilul să fie utilizat ca un centru modern de diagnostic şi tratament, a anunţat, vineri, preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.
‘Azi am primit o veste excelentă: lucrările la Centrul de diagnostic şi tratament al MApN din Arad, fosta Policlinică CFR, s-au finalizat. În sfârşit, Aradul va avea, aşa cum mi-am dorit ca ministru al Apărării, cel mai modern Centru de diagnostic şi tratament, în care cadrele medicale şi pacienţii vor beneficia de servicii medicale de excepţie. În calitate de ministru al Apărării, am avut această idee, am luptat şi am reuşit să preiau o ruină – clădirea Policlinicii CFR – de la Ministerul Transporturilor, tocmai pentru a o reda Aradului, ca pe un Centru de diagnostic şi tratament modern, aflat în subordinea Spitalului Militar din Timişoara’, a transmis Fifor, printr-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, proiectul ‘este doar la un pas de a fi pus, în sfârşit, în practică’.
MApN a preluat clădirea din centrul municipiului Arad în 2018, iar ulterior a anunţat acest proiect, în valoare de aproximativ un milion de euro.
În decembrie 2020, secretarul de stat în cadrul MApN Marius Bălu declarase, într-o conferinţă de presă, că viitorul Centru Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Arad va fi destinat atât civililor, cât şi militarilor.
‘Este un obiectiv ambiţios al Ministerului Apărării Naţionale care, odată finalizat, va da un centru medical de elită nu numai membrilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi tuturor cetăţenilor Aradului. Acest proiect se integrează într-o viziune mai amplă a MApN de îmbunătăţire a calităţii vieţii personalului’, spunea Marius Bălu.
Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar clădirea nu a mai fost folosită din 2014, din cauza degradărilor ample.
Viitorul centrul medical va avea 16 cabinete pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare – unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală. Unitatea va funcţiona în subordinea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ‘Dr. Victor Popescu’ Timişoara.