Arad: Trei tineri aflaţi la braconaj au fugit de poliţişti şi s-au răsturnat cu maşina; unul figura în carantină

0
365

Trei tineri din judeţul Arad care se aflau la braconaj, în noaptea de luni spre marţi, au încercat să fugă de poliţişti şi pădurari, însă s-au răsturnat cu maşina, ulterior constatându-se că unui dintre ei figura ca fiind în carantină din cauza COVID-19.

Cei trei au fost prinşi în urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii oraşului Chişineu-Criş, împreună cu cei de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi cu pădurari. Acţiunea a avut loc pe fondul de vânătoare Şiclău-Grăniceri.

‘Au fost depistaţi în flagrant delict, în localitatea Grăniceri, trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, toţi din localitatea Grăniceri, din având asupra lor un iepure de câmp şi doi câini de vânătoare. Cei trei nu au oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, încercând să se sustragă cu un autoturism, dar la scurt timp au pierdut controlul volanului şi s-au răsturnat în afara părţii carosabile’, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Livia Pescar.

Conform sursei citate, în urma verificărilor s-a constatat că niciunul dintre cei trei tineri nu avea autorizaţie de vânătoare.

Totodată, unul dintre braconieri, în vârstă de 24 de ani, figura ca fiind în carantină la domiciliu din cauza COVID-19, el fiind amendat cu 1.000 de lei în baza Legii 55/2020 privind prevenirea şi combaterea pandemiei.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările pentru braconaj cinegetic.

Sursa: AGERPRESS