AcasăStiri generaleBacău: Preşedintele executiv al Aeroportului Internaţional 'George Enescu' a demisionat, în urma...

Bacău: Preşedintele executiv al Aeroportului Internaţional ‘George Enescu’ a demisionat, în urma unui audit

Preşedintele executiv al Aeroportului Internaţional ‘George Enescu’ Bacău, Oana Chelaru, a demisionat din funcţie în urma unui audit efectuat, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea.

Preşedintele CJ Bacău a adăugat că a acceptat demisia Oanei Chelaru şi că intenţionează reorganizarea Aeroportului din regie în societate pe acţiuni.

‘În urma unui audit extern independent desfăşurat pe parcursul anului 2022 şi încheiat la sfârşitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, în contextul viitoarei reorganizări a acestei entităţi în societate pe acţiuni. Este o schimbare de paradigmă importantă şi necesară, impusă atât de concluziile auditului instituţional menţionat, dar şi de rigorile pieţei aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecinţele negative ale pandemiei’, a declarat Valentin Ivancea.

Preşedintele CJ Bacău a subliniat că reorganizarea regiei în societate pe acţiuni va fi o procedură transparentă şi va avea în vedere deschiderea acţionariatului către mediul de afaceri.

‘Transformarea în societate pe acţiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficienţă şi profitabilitate, cu obiective clare şi măsurabile, precum şi cu o raportare periodică, de altfel cerută de lege, către acţionari. Condiţiile de piaţă, precum şi contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare şi-a epuizat posibilităţile de a contribui la evoluţia pozitivă a aeroportului din Bacău, iar o societate pe acţiuni reprezintă un vehicul care poate asigura, mult mai eficient, dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni’, a mai menţionat Valentin Ivancea.

Concluziile auditului efectuat la Aerorpotul Internaţional ‘George Enescu’ vor fi făcute publice, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Consiliului Judeţean Bacău. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks