Bihor: Tangouri interbelice, în concert vocal-simfonic cu Analia Selis şi orchestra simfonică orădeană

0
211

Filarmonica de stat Oradea şi Analia Selis îi invită joi pe orădeni să descopere melodii celebre de altădată, tangouri compuse de mari muzicieni români, într-un nou concert organizat în cadrul programului estival Initio 2022.

Concertul vocal-simfonic numit ‘Tango Interbelic Românesc’ este un proiect de suflet al artistei Analia Selis, solistă argentiniană stabilită în România şi va fi dirijat de Radu Popa. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Julián Agustín Caeiro.

‘Iubirea şi respectul meu pentru România se materializează prin acest proiect şi este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat. Dorinţa mea este ca publicul să plece acasă cu mai multă iubire şi respect pentru cultura, istoria muzicală românească. Am selectat cele mai cunoscute şi frumoase tangouri din perioada interbelică compuse de Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu şi cântate de personalităţi celebre în muzica şi cultura românească precum Maria Tănase, puse în valoare prin aranjamente pentru orchestră, pian şi voce’, a transmis Analia Selis.

Programul cuprinde melodii nemuritoare precum: Dacă nu te cunoşteam, Mână birjar, Sub balcon eu ţi-am cântat o serenadă, Nunuţo, Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară?, Habar n-ai tu, Pe boltă când apare luna, Zaraza, Milonga de mis amores – Milonga, Ce faci astă seară tu?, Inimă nu fi de piatră, Nu se poate, Sărută-mă!.

Potrivit comunicatului remis de Filarmonica de stat Oradea, tangoul interbelic românesc este un tango cu texte, poveşti şi linii melodice puternice, dar tangoul european este în general mai blând ca şi caracter.

‘Tangoul interbelic românesc, prin aranjamentele scrise de Julian Caeiro, este pus în valoare în toată splendoarea sa, şi sună aşa cum ar fi sunat dacă ar fi fost compus în Argentina, ţara originii acestui stil muzical atât de îndrăgit. Acest proiect va ajunge la toate filarmonicile din ţară’, a menţionat artista Analia Selis.

Concertul va avea loc joi seară, de la ora 20.00, în Amfiteatrul verde din Cetatea Oradea. Biletele s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro şi la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Sursa: AGERPRESS