Acasă652Bihor: Un nou spital privat de recuperare medicală, în staţiunea balneară Băile...

Bihor: Un nou spital privat de recuperare medicală, în staţiunea balneară Băile Felix

Un nou spital privat de recuperare medicală, o investiţie 100% românească, va fi inaugurat sâmbătă, fiind construit la ieşirea din staţiunea Băile Felix, în vecinătatea Complexului Balnear President, din fonduri private şi fonduri guvernamentale în valoare de circa 40 de milioane de lei.

‘Din păcate, chiar când să deschidem a apărut ordonanţa care ne interzice intrarea în relaţii contractuale cu CAS-ul pe doi ani. Asta ne discriminează şi ne face foarte rău financiar’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul coordonator al spitalului, Marius Căprar.

Cu o experienţă de 32 de ani în domeniul recuperării medicale, doctorul Marius Căprar a precizat că spitalul dispune, în momentul actual, de o echipă de 55 de angajaţi, din care nouă medici.

‘Personalul President Premium Medcenter este în procent foarte mare format din tineri profesionişti, care vor beneficia pe parcusul timpului de traininguri medicale complexe, prezidate de profesori cu o experienţă profesională internaţională. Ne dorim să fim un spital de referinţă pentru zona de Est a Europei şi luptăm pentru a realiza o armonie între suflet, minte şi trup, ceea ce reprezintă starea de sănătate’, a precizat medicul.

Noul spital, parter cu patru etaje, are o capacitate de 144 de pacienţi internaţi şi 10 paturi de însoţitor. El are patru componente importante, de bază fiind cea de reabilitare neurologică, care are 72 de locuri, o componentă de recuperare cardiovasculară, un compartiment de recuperare post-traumatică şi un compartiment de recuperare a stărilor vegetative. De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienţi pe zi.

Baza de tratament dispusă pe două niveluri, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină şi nămol, duşuri subacvale şi băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupaţională şi ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă şi multe altele.

Spitalul dispune de o dotare de excepţie, de ultimă generaţie, de la aparatură de diagnostic şi explorări funcţionale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static şi dinamic, aparate computerizate de izokinezie şi mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realităţii virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului etc.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks