AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Şcoală privată creştină cu o singură clasă, înscrisă pe ultima sută...

Bistriţa-Năsăud: Şcoală privată creştină cu o singură clasă, înscrisă pe ultima sută de metri în reţeaua şcolară

O şcoală primară privată, deţinută de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, a fost inclusă cu doar cinci zile înainte de începerea cursurilor în reţeaua şcolară a municipiului Bistriţa, urmând să funcţioneze cu o singură clasă, cea pregătitoare, cu maximum 25 de locuri.

Consiliul Local Bistriţa s-a întrunit miercuri, în şedinţă de îndată, aprobând proiectul de hotărâre care viza includerea acestei unităţi de învăţământ în reţeaua şcolară, pentru anul şcolar care debutează în 13 septembrie.

Potrivit raportului care însoţeşte acest proiect de hotărâre, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a comunicat Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, pe 1 septembrie, acordul secretarului de stat care coordonează învăţământul preuniversitar cu privire la emiterea avizului conform pentru cuprinderea în reţeaua şcolară a municipiului Bistriţa, pentru anul şcolar 2021-2022, a Şcolii primare ‘Sfântul Stelian’, iar în aceeaşi zi IŞJ a transmis primăriei avizul propriu.

Şcoala deţine, la această dată, o autorizaţie de funcţionare provizorie obţinută de la minister în data de 23 august, iar cursurile ar urma să se desfăşoare în spaţii închiriate la Liceul de muzică ‘Tudor Jarda’ din Bistriţa, până când spaţiul achiziţionat de Arhiepiscopie va fi amenajat corespunzător.

Inspectorul şcolar general Aurelia Dan a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că şcoala va putea face înscrieri pentru clasa pregătitoare în zilele rămase până în 13 septembrie, dintre copiii care nu au fost înscrişi în etapele organizate în luna mai sau care doresc să se transfere de la alte şcoli.

‘În acest moment, nu există formaţiunea de studiu constituită, în sensul în care ei nu au făcut nicio înscriere (…). În consecinţă, după şedinţa Consiliului Local Bistriţa, începe efectiv etapa de înscriere, mâine şi poimâine. Până luni, ei vor avea lista elevilor pe care îi şcolarizează. Acum, de unde provin elevii: din ce mi-a spus doamna director, o parte nu au fost înscrişi în etapele anterioare, o parte au fost înscrişi şi se transferă. Dacă ei, mâine şi poimâine, înscriu 10, 15 copii, pot să îşi înceapă activitatea’, a precizat şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud.

Potrivit documentului înaintat Consiliului Local Bistriţa de către managerul Şcolii primare ‘Sfântul Stelian’, Tudor Mudure, această unitate de învăţământ îşi propune ‘să ofere copiilor şi tinerilor o educaţie completă şi performantă, cu apel la valorile morale şi etice creştine, într-un mediu modern şi sigur’. AGERPRES (A, AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: George Onea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks