Acasă652Botoşani: Donaţie de măşti sanitare, dezinfectanţi şi produse de igienă din partea...

Botoşani: Donaţie de măşti sanitare, dezinfectanţi şi produse de igienă din partea Armatei SUA

Armata Statelor Unite ale Americii (SUA) a oferit, miercuri, măşti de protecţie, dezinfectanţi şi produse de igienă personală copiilor defavorizaţi din satele izolate ale judeţului Botoşani.

Donaţia, care se ridică la aproximativ 10.000 de euro, a fost făcută de ofiţerul de relaţii bilaterale de la Ambasada SUA la Bucureşti, lt. col. Bradford Stark, în numele Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA.

‘Am adus ajutor umanitar în judeţul Botoşani din partea Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA, prin programul de asistenţă umanitară. Articolele din acest ajutor umanitar sunt dezinfectanţi, măşti pentru adulţi şi copii, articole de igienă, pe care vă rugăm frumos să ne ajutaţi să le distribuiţi către şcolile din satele din judeţul Botoşani. Am fi interesaţi să aflăm dacă aveţi propuneri de proiecte viitoare pentru programul nostru’, a transmis lt. col. Bradford Stark.

Ajutoarele au fost puse la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în prezenţa prefectului Dan Nechifor. De altfel, directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a lansat o nouă invitaţie către oficialii americani de a sprijini campaniile umanitare din România ale Fundaţiei Medical Mission.

‘Ştiu că dumneavoastră de-a lungul anilor aţi sprijinit judeţul Botoşani, inclusiv în ultimii ani au fost medici americani care au venit şi au făcut activitate pro bono pentru copii cu probleme de sănătate, la Pediatrie, şi ne-am bucura ca, după această perioadă grea de pandemie, să îi readucem la noi şi să ne sprijine în activitatea medicală’, a spus directorul DSP Botoşani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks