Botoşani: Prefectul şi angajaţii mai multor instituţii, la acţiuni de ecologizare în mai multe păduri din judeţ

0
350

refectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, împreună cu angajaţii din instituţia pe care o conduce, dar şi cu cei de la Serviciul de Paşapoarte, Direcţia Silvică şi Garda de Mediu au participat, sâmbătă, la o acţiune de ecologizare, în cadrul campaniei ‘Let’s do it, Romania!’.

Reprezentantul Guvernului şi funcţionarii publici au luat parte la acţiunea de colectare a deşeurilor din pădurea Baisa în ciuda vremii nefavorabile.

De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au derulat o acţiune similară în zona pădurilor Lebăda şi Gorovei, dar şi a gării din oraşul Săveni.

‘Pompierii au răspuns astfel invitaţiei Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Botoşani, care derulează acest proiect la nivel local, şi împreună cu alţi voluntari, au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la protejarea naturii şi păstrarea unui mediu curat şi sănătos. Participarea pompierilor la această activitate a avut ca scop şi promovarea acţiunilor bazate pe spirit civic şi voluntariat, aceştia participând la toate campaniile dedicate mediului înconjurător’, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.

Totodată, salariaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) au ecologizat voluntar pădurea Rediu de la marginea municipiului Botoşani.

‘Ploaia mocănească din această dimineaţă nu ne-a împiedicat să luăm la pas pădurea Rediu, în încercarea de a-i reda farmecul natural prin eliberarea de deşeurile abandonate printre arbori. Sperăm ca zonele ecologizate prin eforturile participanţilor la această campanie să rămână curate pentru cât mai mult timp şi să motiveze oamenii să depoziteze deşeurile casnice doar acolo unde le este locul, adică în spaţiile special amenajate’, a afirmat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al IJJ, Dan Izotov.

Sursa: AGERPRESS