Brăila: Aparatură medicală performantă pentru copiii nou-născuţi, oferită Maternităţii de Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’

0
544

Un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă şi noninvazivă cu debitmetru şi 25 de trusouri pentru nou-născuţi au fost oferite de Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Brăila pentru dotarea Secţiei de Neonatologie, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Protopopiatul Brăila organizează activităţi pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, îndreptate cu precădere către familiile cu posibilităţi materiale reduse şi cu mulţi copii, persoanele nevoiaşe, unităţile medicale şi centrele de ocrotire socială.

‘Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din municipiul Brăila a desfăşurat o nouă activitate social-filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Brăila. În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la această parohie brăileană a achiziţionat un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă şi noninvazivă cu debitmetru şi alte componente, precum şi standuri speciale pentru poziţionarea aparaturii medicale. De asemenea, pentru copiii nou-născuţi cu posibilităţi materiale reduse au fost achiziţionate 25 de trusouri conţinând piese vestimentare precum: bady, pantaloni, bluze, scutece, costumaşe, căciuli, pături şi şerveţele umede. Valoarea acestor dispozitive medicale şi a celorlalte daruri oferite astăzi este de 40.000 lei’, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În primăvara acestui an Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ a mai donat Maternităţii pentru Secţia de Neonatologie două aparte de monitorizare a funcţiilor vitale pentru copiii nou-născuţi în valoare de 9.000 lei, esenţiale pentru a-i supraveghea şi salva pe copiii născuţi prematuri şi pe cei care suferă de diverse afecţiuni.

‘Preotul paroh Ştefan Stan împreună cu cei implicaţi în activitatea social-filantropică au predat aparatura medicală cu toate accesoriile necesare persoanelor desemnate din cadrul instituţiei spitaliceşti, iar pe lângă echipamentele medicale achiziţionate special şi celelalte daruri donate acestui spital au fost oferite iconiţe şi cărţi de rugăciune personalului medical şi mamelor internate. Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila se află într-o frumoasă colaborare cu mai multe parohii din Brăila, această colaborare fiind benefică pacientelor şi copiilor internaţi în acest spital, precum şi cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în această unitate medicală cu mare dăruire’, potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sursa: AGERPRESS