Primarul Braşovului, Allen Coliban, vrea să îi consulte pe braşoveni în privinţa realizării unor parcări subterane în centrul istoric al oraşului, în acest scop iniţiind săptămâna viitoare, miercuri, ‘o discuţie’ pe această temă, în sala de consiliu a Primăriei, la care sunt invitaţi toţi cei interesaţi.
Potrivit unei informări transmisă de Primărie, există două locaţii asupra cărora braşovenii sunt invitaţi să se pronunţe – în faţa Prefecturii şi pe Aleea de sub Tâmpa.
‘Municipiul Braşov îşi propune să cunoască şi să înţeleagă mai bine punctele de vedere pe care toţi actorii implicaţi le au, astfel încât să identificăm cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din centrul istoric al Braşovului. Discuţia va pleca de la prezentarea unui studiu care analizează posibilitatea construcţiei unor parcări subterane în zonă, cu tot ceea ce implică acest lucru, de la necesitate şi posibilitate efectivă de realizare, până la costuri şi riscuri pe termen lung. Dorim să implicăm cât mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii în această decizie, pentru a ne asigura că soluţia aleasă va fi cea mai bună pentru toţi cei implicaţi’, a anunţat, vineri, primarul Allen Coliban.
Dezbaterea va pleca de la prezentarea unui studiu de fundamentare realizat de Public Research SRL, care a analizat două locaţii propuse pentru amenajarea de parcări subterane, respectiv terenul din faţa Prefecturii Braşov şi terenul din zona Tâmpa – Aleea Tiberiu Brediceanu.
Analiza a avut drept obiectiv posibilitatea realizării a două construcţii având destinaţia de parcare subterană, pe minimum două niveluri, care, din punct de vedere arhitectural şi funcţional, să se încadreze în reglementările urbanistice aprobate şi în normativele legale şi tehnice în vigoare şi care, totodată, să răspundă nevoii de locuri de parcare a tuturor celor interesaţi: riverani, braşoveni care nu locuiesc în zonă (inclusiv angajaţi ai firmelor şi instituţiilor) turişti.
La discuţii vor participa reprezentanţi ai Primăriei şi ai Public Research SRL, ai unor instituţii – Direcţia Judeţeană de Cultură, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Agenţia de Protecţie a Mediului, precum şi consilieri locali şi reprezentanţi ai unor ONG-uri, mai precizează informarea transmisă de Primăria Braşov. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)