Acasă55Braşov: USR vrea accesibilizarea locurilor de joacă din municipiul reşedinţă pentru copiii...

Braşov: USR vrea accesibilizarea locurilor de joacă din municipiul reşedinţă pentru copiii cu dizabilităţi

Niciunul din cele aproape 300 de locuri de joacă care există în municipiul Braşov nu este accesibilizat pentru copiii cu dizabilităţi, iar Primăria a pregătit, la iniţiativa consilierilor USR, un proiect care vizează oferirea de condiţii pentru a putea fi folosite şi de aceşti copii şi de adulţi cu dizabilităţi care doresc să însoţească minori în aceste parcuri de joacă.

Viceprimarul Flavia Boghiu şi preşedintele organizaţiei municipale a USR Braşov, consilierul local Beatrice Moraru, au explicat vineri, într-o conferinţă de presă, că acest proiect, alături de altele aflate pe agenda conducerii USR a Primăriei Braşov, fac parte din programul cu care partidul s-a prezentat în ultima campanie pentru alegerile locale.

‘USR Braşov pune în aplicare programul cu care s-a prezentat (în campania pentru alegerile locale – n.r.) şi cu care a luat sprijinul braşovenilor şi se ocupă inclusiv de situaţia persoanelor defavorizate, care au diferite probleme. De aceea, azi, prezentăm proiectul de hotărâre pe care îl vom înainta Consiliului Local, de accesibilizare a locurilor de joacă din municipiul Braşov pentru a putea fi folosite şi de copiii cu dizabilităţi şi însoţitorii cu dizabilităţi ai copiilor’, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform acesteia, pentru implementarea unui proiect pilot în 10 astfel de spaţii de joacă, ce ar presupune achiziţia de mobilier specific cerinţelor acestor persoane, ar fi de nevoie de aproximativ 3 milioane de lei.

În acelaşi context, Flavia Boghiu a vorbit şi despre alte proiecte sociale ale executivului USR al Primăriei Braşov.

‘Cel puţin din analiza parcurilor, a locurilor de joacă, reiese că nu am avea nicio persoană cu dizabilităţi sau că, până acum, administraţia nu ar fi făcut nimic pentru aceste persoane. Mai sunt şi alte servicii la care – de data aceasta vorbim de persoanele defavorizate – nu au avut acces. A existat, spre exemplu, proiectul cantinei sociale, la care, colegii din PNL, în Consiliul Local, au ridicat obiecţii şi astfel că vom reveni cu el în faţa consilierilor, pentru că este nevoie, la nivelul municipiului, şi de cantină socială, şi de locuri de joacă accesibilizate pentru copiii cu dizabilităţi. Dar este nevoie şi de alte servicii pentru persoanele defavorizate şi astăzi vorbim şi despre proiectele sociale finanţate de la bugetul local. (…) Este al doilea an, dar pentru prima dată (în istoria post-decembristă a Brşovului – n.red.) după ce USR a ajuns în fruntea administraţiei Braşovului, că se oferă bani pentru proiecte sociale’, a subliniat viceprimarul Braşovului.

Un număr de 7 proiecte sociale propuse de ONG-uri vor fi finanţate, anul acesta, de la bugetul municipiului Braşov, cu sume între 39.000 şi 49.000 de lei, în valoare totală de 311.611,94 lei.

Cele 7 proiecte au fost selectate de o comisie de evaluare a Primăriei, din 12 proiecte depuse.

Conform viceprimarului Flavia Boghiu, proiectele selectate ‘vin să răspundă nevoilor sociale din municipiu pe ariile tematice care au fost stabilite în Ghidul de finanţare’ şi ‘vin în completarea serviciilor pe care municipiul le oferă prin Direcţia de Asistenţă Socială’.

‘Ariile tematice sunt de servicii pentru persoane cu dizabilităţi, copii sau adulţi, persoane vârstnice, victime ale violenţei domestice, proiecte cu şi despre sănătate mintală sau pentru copiii care au părăsit sistemul instituţionalizat de stat. (…) Ne bucurăm să vedem că, faţă de anul trecut, când a fost prima ediţie a finanţării acestor proiecte sociale, numărul a crescut, astfel că, de la trei proiecte finanţate în 2021, anul acesta avem un număr de şapte proiecte finanţate’, a precizat, în urmă cu o lună, viceprimarul Flavia Boghiu. AGERPRES / (A – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks