Ciprian Ciucu anunţă că îi va prezenta lui Nicuşor Dan un plan pentru termoficarea din vestul Bucureştiului

0
158

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că îi va prezenta săptămâna aceasta edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, un plan pentru termoficarea din vestul Bucureştiului.

El a scris, luni, pe Facebook, că, deşi primăriile de sector nu au atribuţii privind termoficarea, este datoria lui să insiste la nivelul municipalităţii şi guvernamental pentru ca investiţiile necesare să se deruleze cu prioritate înainte ca sistemul să colapseze.

Ciprian Ciucu a amintit că serviciul public de termoficare este în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Primarul a subliniat că principala cauză a problemelor de furnizare a apei calde şi căldurii o reprezintă ‘starea tehnică gravă’ în care se află sistemul de termoficare din Bucureşti, ca urmare a lipsei de investiţii şi finanţare din ultimii 30 ani.

Potrivit lui Ciucu, o parte dintre problemele din cartierul Drumul Taberei sunt generate de faptul că Vest Energo nu mai livrează agent termic din cauza faptului că merge în pierdere, deoarece s-a scumpit gazul, iar gigacaloria se vinde la un preţ mic, reglementat.

Magistrala care alimentează zona Buclei şi merge şi în Militari (zona Moineşti) este veche, subdimensionată şi ‘nu face faţă’, a mai explicat primarul. El a precizat că a discutat de mai multe luni cu directorul Termoenergetica să finalizeze studiul de fezabilitate pentru Magistrala II Vest, care trece prin cartierul ANL, pentru ca apoi municipalitatea să o poată da în execuţie.

Ciprian Ciucu a spus că şi magistrala de sub Bulevardul Timişoara, care duce agentul termic până în zona AFI Cotroceni, este veche şi are nevoie de reabilitare, precizând că a cerut Termoenergetica să finalizeze urgent studiul de fezabilitate.

‘În urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, acesta este foarte implicat şi încearcă să ofere acces Vest Energo la gaze la preţul cu care le achiziţionează ELCEN, tocmai pentru că Vest Energo, chiar dacă e privat, livrează un serviciu public. Sper ca, începând cu 1 noiembrie, Vest Energo să reia furnizarea de agent termic’, a declarat Ciucu.

CET Griviţa nu este în funcţiune deoarece ar lucra în pierdere din cauza preţului ridicat al gazelor naturale. ‘Acest CET este în proprietatea Consiliului Local al Sectorului 1, ceea ce este o aberaţie, ar trebui să treacă imediat în subordinea PMB, le voi cere consilierilor locali ai PNL să iniţieze de urgenţă acest demers’, a transmis Ciprian Ciucu.

Primarul a precizat că va ieşi curând din izolare după ce a avut COVID-19, subliniind că vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 l-a ajutat ‘enorm’.

Sursa: AGERPRESS