Cluj: Peste 1.600 de candidaţi – la concursul naţional de Rezidenţiat, la UMF ‘Iuliu Haţieganu’

0
417

Peste 1.600 de candidaţi vor participa, duminică, la concursul naţional de Rezidenţiat, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca.

‘Universitatea va lua măsuri speciale astfel încât proba scrisă, la care vor participa peste 1.600 de candidaţi, să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară şi distanţare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidaţi şi organizatori. Concursul de intrare în Rezidenţiat pe post şi în Rezidenţiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătăţii, UMF ‘Iuliu Haţieganu’ fiind centru de examinare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UMF Cluj-Napoca.

Concursul se desfăşoară, în fiecare an, în şase centre universitare din ţară: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Craiova şi Timişoara.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 6.219 locuri şi posturi, pentru care vor candida 12.560 de absolvenţi din întreaga ţară.

Potrivit sursei citate, la Cluj-Napoca, s-au înscris 1.609 candidaţi: 746 de absolvenţi de medicină, 322 de absolvenţi de medicină dentară şi 541 de absolvenţi de farmacie.

‘Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului naţional de Rezidenţiat. Pentru că, anul acesta, va fi o concurenţă mare pentru posturile şi locurile scoase la concurs, le dorim mult succes tuturor candidaţilor’, declară rectorul UMF ‘Iuliu Haţieganu’, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

La concursul de Rezidenţiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din ţară şi cea mai mare rată de promovare în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară şi farmacie – au fost obţinute de către absolvenţii UMF ‘Iuliu Haţieganu’, care s-a situat pe primul loc în ţară.

Sursa: AGERPRESS