Constanţa: Tânărul care a ameninţat un poliţist pe Facebook, pus sub control judiciar pentru 60 de zile

0
253

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de tânărul de 25 de ani, recidivist, care a ameninţat un poliţist printr-o postare pe Facebook, au informat, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Inculpatul este cercetat pentru ultraj în formă continuată.

‘La data de 9 decembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 zile, faţă de un inculpat, în vârstă de 25 ani, recidivist, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată (două acte materiale), (…). În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, la data de 27 noiembrie, pe reţeaua de socializare Facebook a postat o înregistrare video (live), având o durată de 4 minute şi 19 secunde, în care a adresat multiple cuvinte vulgare şi ameninţări unui lucrător din cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, din cauza faptului că acesta ar fi sugerat unei terţe persoane, victimă a unei infracţiuni cu violenţă, să formuleze plângere faţă de persoana din videoclip’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

De asemenea, potrivit sursei citate, pe 2 decembrie, în timp ce agentul de poliţie se afla în afara orelor de serviciu, la o terasă din municipiul Constanţa, a fost abordat de către inculpat, care i-a adresat acestuia injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

‘Cercetările vor fi efectuate în continuare de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat’, se menţionează în comunicat.

Pe 7 decembrie, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj, în urma apariţiei în spaţiul public a unei postări, înaintând dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru efectuarea cercetărilor, conform competenţelor.

Procurorul de caz, împreună cu poliţişti şi cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la locuinţa suspectului.

Sursa: AGERPRESS