Peste 430 de persoane din judeţul Hunedoara s-au vaccinat, în prima parte a zilei de marţi, cu doza a treia de ser împotriva COVID-19, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
În acest context, conducerea instituţiei a apreciat situaţia din prima zi de administrare a dozei a treia de vaccin ca ‘un semnal bun’, menţionând însă că este nevoie şi de o creştere a numărului persoanelor care se imunizează cu dozele 1 şi 2.
‘Este un semnal bun, însă ne dorim o creştere mult mai mare şi în rândurile persoanelor care ar trebui să facă dozele 1 şi 2. Numărul celor vaccinaţi cu dozele 1 şi 2 este în creştere şi a ajuns la peste 30% din populaţie, dar pentru a scăpa de pandemie acoperirea vaccinală trebuie să ajungă la 70%’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.
El a reamintit importanţa vaccinului în lupta împotriva bolii, exemplificând prin faptul că aproape 97% dintre persoanele care au decedat în urma COVID-19 sunt oameni care nu şi-au făcut vaccinul împotriva SARS-CoV-2.
Pe de altă parte, din totalul celor 1.300 de bolnavi activi de COVID-19, din ultimele 14 zile, doar 3% sunt persoane vaccinate.
În judeţul Hunedoara vor funcţiona, de marţi, nouă centre de vaccinare. Acestea vor fi deschise la Deva – Centrul drive-thru şi Centrul Cultural ‘Drăgan Muntean’, la Casa pensionarilor din municipiul Hunedoara, la spitalele din Brad, Orăştie, Lupeni şi Haţeg, precum şi la Centrul de sănătate din oraşul Călan.
Totodată, autorităţile atrag atenţia că în judeţul Hunedoara nu mai sunt locuri în secţiile ATI pentru bolnavii de COVID-19.
Conform datelor DSP Hunedoara, cele 29 de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID-19 sunt repartizate la spitalele din Lupeni, Hunedoara, Deva şi Orăştie.
Incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost calculată marţi, în judeţul Hunedoara, la o valoare de 2,28 la mia de locuitori. Zece localităţi, între care municipiile Deva şi Hunedoara, se află în scenariul roşu cu valori ale incidenţei cazurilor de COVID-19 calculate la 3,72 la mie, respectiv 4,38 la mia de locuitori. Cele mai ridicate valori sunt consemnate în comunele Zam (7,34 la mie) şi Peştişu Mic (6,01 la mia de locuitori).