Acasă93DGASPC Sector 2 deschide un centru de criză pentru adulţii cu dizabilităţi

DGASPC Sector 2 deschide un centru de criză pentru adulţii cu dizabilităţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2 deschide un centru de criză pentru adulţii cu dizabilităţi, care îşi propune să le furnizeze acestora servicii sociale pentru o perioadă de timp determinată.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, vineri, AGERPRES, scopul este de a răspunde nevoilor individuale specifice ale adulţilor cu dizabilităţi aflaţi în situaţii critice de viaţă (îmbolnăvire subită, accident sau deces al asistentului personal, al asistentului personal profesionist, evacuare din locuinţă, etc.) şi ale adulţilor care nu se pot îngriji şi necesită intervenţie de specialitate, în regim de urgenţă, eligibili pentru a fi încadraţi în grad de handicap.

În centrul de criză, unde vor fi maximum patru beneficiari simultan, se vor asigura servicii de specialitate, în urma evaluării psiho-socio-medicale şi asigurării managementului de caz, prin intermediul unei echipe multidisciplinare. Serviciile vor fi acordate în baza unui plan personalizat, activitatea fiind în permanenţă monitorizată, pentru a fi conform standardelor de calitate în domeniu.

Totodată, echipa multidisciplinară îi sprijină pe beneficiari pentru obţinerea actelor de identitate, a certificatelor de încadrare în grad de handicap, a drepturilor de pensie, precum şi în vederea înscrierii pe listele unui medic de familie, după caz.

Îngrijirea adulţilor din centru este realizată de personalul angajat în DGASPC Sector 2. Desfăşurarea activităţilor zilnice în cadrul centrului de criză este asigurată de personalul de specialitate, alcătuit din patru infirmiere şi un inspector de specialitate.

Asistenţa medicală este asigurată de un asistent medical de la Serviciul Ambulanţa Socială din cadrul DGASPC Sector 2, prin vizite de două ori pe zi. În anumite situaţii, în funcţie de cazuistică, beneficiarii vor fi transportaţi la spitale pentru analizele medicale necesare acordării de servicii sociale în sistem rezidenţial.

Asistenţa psihologică este asigurată de un psiholog din cadrul Serviciului Ambulanţa Socială, iar hrana va consta în trei mese principale şi două gustări.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks