Dolj: Unitatea de primiri urgenţe a SJU Craiova, modernizată la standarde europene

0
648

Lucrările de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova au fost finalizate şi recepţionate, valoarea proiectului derulat de Consiliul Judeţean Dolj fiind de peste 20 milioane lei.

Lucrările au vizat modernizarea spaţiilor existente ale UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, precum şi construirea a două corpuri de clădire.

‘Angajamentul Consiliului Judeţean Dolj de a oferi comunităţii o unitate de primire a urgenţelor modernă, cu spaţii şi dotări care se ridică la înălţimea exigenţelor europene în acest domeniu, a fost îndeplinit. În aceste zile, am recepţionat lucrările de modernizare şi extindere a UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, un demers absolut necesar, având în vedere volumul impresionant de activitate al acestei structuri, în care anual ajung peste 130.000 de cazuri. A fost şi motivul pentru care am decis, iniţial, să lansăm această investiţie prin alocarea de sume din bugetul propriu al CJ Dolj. Ne-am bucurat ulterior să constatăm că viziunea şi planurile noastre pentru dezvoltarea UPU au fost confirmate, prin aprobarea acestui demers pentru finanţare din fonduri europene, ca parte a unui proiect în care printre parteneri am avut chiar Ministerul Sănătăţii. Odată cu finalizarea lucrărilor, putem vorbi despre cea mai mare unitate de primire a urgenţelor din Oltenia, o unitate care de acum are asigurate toate condiţiile pe care le impune statutul său de importanţă regională’, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Investiţia pentru modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Craiova, iniţiată de Consiliul Judeţean Dolj cu susţinere financiară din bugetul propriu al instituţiei, a fost ulterior aprobată şi preluată pentru finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat ‘Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt la servicii medicale de urgenţă’.

Noul sediu al UPU este prevăzut cu spaţii pentru accesul şi trierea pacienţilor, module de consultaţii, terapie imediată şi intensivă, dar şi pentru resuscitare, computer tomograf, precum şi cu o sală multifuncţională destinată pregătirii studenţilor.

Sursa: AGERPRESS