test
Acasă55Drulă: Reprezentanţii USR vor cere excluderea Rusiei din Consiliul Europei

Drulă: Reprezentanţii USR vor cere excluderea Rusiei din Consiliul Europei

Reprezentanţii USR au mandat să ceară excluderea Rusiei din Consiliul Europei, a declarat luni preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR.

‘Astăzi, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, reprezentanţii noştri acolo, Iulian Bulai, Diana Stoica, au mandat să ceară excluderea Rusiei din Consiliul Europei – deci nu doar suspendare, ci excludere – pentru că Consiliul Europei este un grup al ţărilor care au libertate şi democraţie şi pace în centrul acţiunii. Or, Rusia s-a exclus ca un stat paria – ca Coreea de Nord – din rândul acestor ţări şi vom susţine această excludere’, a precizat el, la Palatul Parlamentului.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se întruneşte luni şi marţi într-o sesiune extraordinară dedicată în primul rând consecinţelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, arată un comunicat al organizaţiei de la Strasbourg.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa prin videoconferinţă Adunării, care se va desfăşura în mod hibrid.

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis să consulte Adunarea Parlamentară cu privire la eventuale noi măsuri care ar putea fi luate după suspendarea din 25 februarie a drepturilor de reprezentare ale Rusiei în Consiliu, conform articolului 8 din statutul organizaţiei, ca reacţie la ‘încălcări grave’ ale obligaţiilor statutare ale statelor membre.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks