DSP Neamţ se delimitează de acţiunile angajatei reţinute de procurori pentru trafic de influenţă

0
118

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ condamnă ferm orice formă de corupţie şi orice practici ilegale şi se delimitează de acţiunile angajatei reţinute miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, transmite instituţia.

‘Precizăm faptul că salariaţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ nu fac parte din comisiile de concurs pentru ocuparea de posturi vacante de asistenţi medicali din cadrul unităţilor sanitare cu paturi din judeţul Neamţ. Îndemnăm cetăţenii să semnaleze instituţiilor abilitate orice fapte de corupţie ale angajaţilor DSP Neamţ’, se precizează într-un comunicat de presă remis AGERPRES de DSP Neamţ.

Angajata DSP Neamţ reţinută miercuri a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

‘Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ’, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Sursa: AGERPRESS