Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale de în valoare totală de 64.650 de euro Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, care deserveşte mai multe localităţi din judeţul Galaţi.
Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, secţiile de neonatologie, pediatrie şi ginecologie ale Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor vor fi dotate cu ecograf, aspirator ginecologic pentru asistarea naşterilor, bilirubinometru, lampă pentru fototerapie cu radiometru, vizualizator de vene, monitor funcţii vitale.
În context, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităţilor, precum şi a secţiilor de terapie neonatală şi de pediatrie.
‘Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Este vital să dotăm maternităţile şi secţiile de pediatrie din oraşele mici, unde vulnerabilităţile sociale şi economice expun copiii unor riscuri majore’, a declarat Gabriela Alexandrescu.
Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor este singurul spital pe o rază de 65 de kilometri şi deserveşte o populaţie de peste 63.000 de locuitori.
Media anuală a internărilor în regim de spitalizare continuă în secţia de pediatrie este de 550 pacienţi-copii pe an, iar în regim de spitalizare de zi şi ambulatoriu 650 pacienţi-copii pe an. Dintre internările în spitalizare continuă, un procent de 28% sunt transferaţi ulterior internării către spitalele din Galaţi (Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei).
‘Copiii sunt prioritari pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Echipamentele medicale primite de la Organizaţia Salvaţi Copiii fac diferenţa între viaţă şi moarte pentru micuţii noştri pacienţi şi gravide. Medicii vor putea diagnostica şi trata în Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor nou-născuţi cu icter, copii cu hemofilie, gravide cu sarcini complicate sau nemonitorizate. Astfel, se elimină disconfortul de fi transferaţi la Galaţi, la 70 de kilometri de familie, iar cei mici vor suporta mai uşor spitalizarea fiind alături de părinţi’, a precizat managerul unităţii medicale, Victoria Gheonea.