GCS: Cetăţenii români şi străini ce vor fi repatriaţi din Maroc nu prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2

0
294

Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS) a anunţat joi că nicio persoană din grupul de cetăţeni români şi străini care sunt repatriaţi din Maroc în România nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, precizând că aceştia vor fi testaţi la sosire şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

Potrivit informării GCS, aeronava TAROM cu care sunt repatriaţi din Maroc 122 de cetăţeni români şi 62 de cetăţeni ai altor state europene va ajunge pe Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ joi, în jurul orei 20,00.

‘În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetăţenii repatriaţi din Maroc, ţară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autorităţile medicale pentru a depista orice semn al apariţiei eventualelor simptome. În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unităţi medicale pentru investigaţii şi monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere, în vederea stabilirii variantei de tulpină’, conform GCS.

Sursa: AGERPRESS