Giurgiu: Bărbat de 75 de ani cercetat penal pentru depozitarea necorespunzătoare a îngrăşămintelor chimice

0
255

Un bărbat în vârstă de 75 de ani din comuna Izvoarele este cercetat penal după ce în proprietatea acestuia au fost găsite peste 10 tone de îngrăşăminte chimice depozitate necorespunzător.

Potrivit unui comunicat transmis de luni de IPJ Giurgiu, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat activităţi de combatere şi prevenire în domeniul substanţelor periculoase, în timpul acestora descoperind, în localitatea Izvoarele, 10.200 kilograme de îngrăşăminte chimice depozitate necorespunzător.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul ca fiind un bărbat de 75 de ani din comuna Izvoarele. Întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată în vederea confiscării, se arată în comunicat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Sursa: AGERPRESS