Un număr de 15 centre rezidenţiale publice din cele 22 din judeţul Giurgiu care au primit propuneri de închidere a activităţii au fost redeschise ca urmare a remedierii deficienţelor constatate.
‘Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dispus, ca urmare a remedierii deficienţelor constatate, ridicarea măsurilor aplicate pentru opt structuri aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, respectiv a apartamentului Social 43, CPVI (Centrul pentru viaţă independent pentru persoane adulte cu dizabilităţi din cadrul Apartamentului 69, Casa Noastră, Complexului de servicii Sociale, Casei Teodora, Casei Soarele, Casei Gabriela, Apartamentului Social numărul 27. Toate aceste structuri funcţionează pe raza municipiului Giurgiu. Până la ora actuală, la nivelul judeţului Giurgiu, pentru un total de 15 centre rezidenţiale publice au fost ridicate măsurile aplicate în urma controalelor din perioada 10 – 16 iulie 2023, ca urmare a remedierii deficienţelor constatate’, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, Teodora Nicolau.
Reamintim faptul că, în perioada a 10 – 16 iulie 2023, două comisii mixte de control constituite prin Ordin al prefectului, conform Ordinului ministrului de interne, au efectuat verificări la centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice, pentru adulţi cu dizabilităţi şi la centrele de plasament copii, care funcţionează pe raza judeţului Giurgiu.
Cele două comisii mixte de control au fost formate din reprezentanţi ai: Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu.
Menţionăm faptul că, în perioada de control au fost propuse 21 de măsuri de opriri temporare de activitate, o propunere de închidere pentru şase luni, trei măsuri de remediere a deficienţelor pe termen scurt, de 15 zile, patru măsuri de suspendare şi au fost aplicate 226 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 858.500 de lei.