Acasă652Hunedoara: Peste 3.000 de persoane din localităţi izolate ar putea beneficia anul...

Hunedoara: Peste 3.000 de persoane din localităţi izolate ar putea beneficia anul acesta de servicii de telemedicină

Peste 3.000 de persoane care trăiesc în localităţi din zone izolate ale judeţului Hunedoara ar putea beneficia în acest an de servicii medicale prin sistemul de telemedicină organizat de Asociaţia Salvital, specializată în acordarea de prim-ajutor prin echipajele de paramedici civili de care dispune, au estimat miercuri reprezentanţii organizaţiei.

Potrivit datelor de bilanţ pe anul 2022, prezentate miercuri în cadrul adunării generale, numărul persoanelor care au apelat la serviciile de telemedicină oferite de Salvital este în creştere, ajungând la 2.763 de cazuri la sfârşitul anului trecut.

‘Activitatea de telemedicină se desfăşoară în zonele izolate, unde oamenii nu au posibilitatea să ajungă la un spital sau un medic specialist. Efectuăm mai multe tipuri de investigaţii, de la EKG, spirometrie, până la glicemie şi altele, iar datele înregistrate se transmit instant de la pacienţi la un medic specialist, în cazul nostru dr. Ioan Demeter de la Spitalul Judeţean Deva. Acesta interpretează datele. În cazul unor probleme, pacienţii primesc recomandările necesare sau sunt îndrumaţi spre alţi medici specialişti, în funcţie de afecţiunile care suferă’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Salvital Hunedoara, Andrei Mihuţ.

El a arătat că asociaţia derulează şi programe pentru pregătirea elevilor şi cadrelor didactice în vederea acordării primului ajutor, estimându-se că până la sfârşitul anului de aceste cursuri vor beneficia circa 4.000 de tineri.

‘Încercăm să conştientizăm faptul că este foarte important să cunoşti şi să aplici corect măsurile de prim- ajutor. Reacţia oamenilor care urmează aceste cursuri de prim-ajutor este una foarte bună. Până la acest moment am pregătit circa 2.200 de elevi la cursurile de prim-ajutor şi apreciem că numărul lor va creşte la 4.000 până la finalul anului’, a spus reprezentantul Salvital.

Asociaţia Salvital a fost creată iniţial pentru a gestiona activitatea paramedicilor civili din judeţul Hunedoara, ulterior aceasta dezvoltându-se şi spre domeniul serviciilor de prevenire şi evaluare a stării de sănătate a populaţiei din diferite medii sociale. Între membrii asociaţiei se numără Consiliul Judeţean Hunedoara, dar şi mai multe primării sau spitale din judeţ.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks