Acasă652Iaşi: O femeie de 25 de ani a născut a şasea oară...

Iaşi: O femeie de 25 de ani a născut a şasea oară prin cezariană, în interval de 10 ani

O echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ‘Elena Doamna’ din Iaşi a efectuat o operaţie de cezariană unei paciente în vârstă de 25 de ani, aceasta fiind cea de-a şasea intervenţie de acest gen suferită de femeie pe parcursul a 10 ani.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ‘Elena Doamna’ din Iaşi, Gabriel Marinescu, a declarat că femeia a născut primul său copil la vârsta de 15 ani, toate naşterile de până acum fiind efectuate prin operaţie cezariană.

‘În Maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a efectuat cea de-a şasea operaţie de cezariană prin care a născut un băieţel sănătos de 3,94 kg. Atât mama cât şi copilul au o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operaţii de cezariană, toate fiind efectuate în Maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc’, a declarat managerul Maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks