AcasăStiri generaleMaramureş: Primul parc industrial din judeţ va fi construit la marginea fostului...

Maramureş: Primul parc industrial din judeţ va fi construit la marginea fostului oraş minier Baia Sprie

Primul parc industrial din judeţul Maramureş va fi construit la marginea fostului oraş minier Baia Sprie, situat la poalele Munţilor Gutâi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ionel Bogdan.

‘Terenul destinat primului parc industrial din judeţ a fost trecut din administraţia oraşului Baia Sprie în gestiunea CJ, iar în luna iulie vor începe lucrările de realizarea a drumului către viitorul parc. (…) E un prim parc, dar în aşteptare vor mai fi alte două parcuri industriale în zone din judeţ care se pretează la acest gen de investiţie. Singurul regret e că aceste investiţii vin un pic mai târziu, deşi ar fi trebuit să fie funcţionale de mulţi ani’, a spus Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, parcurile industriale au fost gândite să contribuie la dezvoltarea economică a judeţului.

‘Maramureşul are nevoie de aceste parcuri industriale pentru încuraja investiţiile directe pe anume domenii şi profile industriale, dar, implicit, vom aduce şi o creştere economică importantă pe câteva segmente. Construcţia de parcuri industriale a fost crez asumat la începutul mandatului şi trebuie realizat pentru a contribui la recalibrarea economiei locale, dar şi pentru a aduce pe piaţă domenii care ar putea să aibă continuitate’, a mai spus Ionel Bogdan.

Viitorul parc industrial din Baia Sprie se va întinde pe 34 de hectare, însă există posibilitatea extinderii pe alte 50 de hectare de teren apropiat.

Lucrările de amenajare a drumului către şantierul parcului industrial vor fi executate de Societatea de Drumuri Judeţene Maramureş, iar gestionarea parcului şi a investiţiei va intra în atribuţia Societăţii Parcuri Industriale Maramureş S.A, creată special pentru aceste obiective.

Preşedintele CJ Maramureş a mai menţionat că vor mai fi construite parcuri industriale în localităţile Fărcaşa (20 hectare) şi Şomcuta Mare (10 hectare), dezvoltate prin Programul Operaţional Regional – POR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks