test
Acasă652Mureş: Medicii de la SCJU i-au replantat mâna dreaptă unui bărbat în...

Mureş: Medicii de la SCJU i-au replantat mâna dreaptă unui bărbat în urma unei intervenţii de 10 ore

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reuşit să-i replanteze mâna dreaptă unui bărbat din judeţul Sibiu, în urma unei intervenţii care a durat 10 ore.

Echipa medicală a fost coordonată de conferenţiar doctor Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş remis, luni, AGERPRES, intervenţia a fost realizată în noaptea de 29 spre 30 septembrie, pacientul fiind un tânăr de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

‘Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13,00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15,00, iar la ora 15,30 pacientul era deja în sala de operaţii. Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantarea segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă. Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat intervenţia este formată din conf. dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, dr. Laurenţiu Sabou şi dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă’, au precizat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş.

Spitalul a mai informat că această intervenţie a fost doar începutul unui maraton de operaţii desfăşurat în weekend-ul trecut de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri foarte grave.

SCJU Târgu Mureş a amintit un traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, din judeţul Mureş, un accident casnic cu arsură la nivelul feţei şi toracelui anterior, tot din judeţul Mureş.

‘Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonat de dr. Dorin Dorobanţu, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, are o activitate susţinută în rezolvarea urgenţelor din cele patru judeţe arondate (Mureş, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depăşind această arie, şi face permanent demersuri, împreună cu managementul unităţii sanitare, pentru identificarea de soluţii în vederea îmbunătăţirii activităţii’, au mai precizat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks