test
Acasă652Mureş: Primul echipament CT Photon Counting din clinicile private din ţară, inaugurat...

Mureş: Primul echipament CT Photon Counting din clinicile private din ţară, inaugurat la Congresul CardioNET

Primul echipament de Computer Tomografie Photon Counting dintr-o clinică privată din România urmează să fie inaugurat în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Congresului CardioNET, care a debutat, joi, la Centrul Cultural şi de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara.

‘Cu ocazia Congresului CardioNET, avem marea bucurie de a inaugura în centrul nostru universitar un echipament de foarte înaltă performanţă, practic un vârf de lance în domeniu. Un aparat care ajută pacientul cardiovascular şi ajută medicul practician, medicul cardiolog, în efortul său de a stabili un diagnostic cât mai corect pentru pacientul cardiovascular şi a-i oferi şansa la tratament, cel mai bun care poate exista în prezent’, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Theodora Benedek, coorganizator al Congresului CardioNET.

Potrivit doctorului Theodora Benedek, în cadrul Congresului CardioNET sunt prezentate cele mai noi progrese din domeniul tehnologiilor diagnosticului şi tratamentului bolilor cardiovasculare de către specialişti din şapte state europene.

‘CardioNET este un congres de mare prestigiu, un congres naţional cu participare internaţională, un congres de elită al cardiologiei româneşti, care are loc într-un centru universitar de elită şi de referinţă pentru cardiologia românească, şi nu numai, pentru cardiologia europeană. Cu ocazia Congresului CardioNET prezentăm cele mai noi progrese din domeniul tehnologiilor diagnosticului, tratamentului bolilor cardiovasculare. Şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, participă la congresul CardioNET o serie de personalităţi de renume, lideri de opinie în cardiologia românească şi în cardiologia europeană, personalităţi de renume din Franţa, Anglia, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, care ne prezintă cele mai noi progrese în domeniul managementului bolilor cardiovasculare’, a spus dr. Theodora Benedek.

Directorul general al Siemens Healthineers România, Claudia Oanea, a declarat că echipamentul CT Photon Counting este utilizat în Europa Centrală şi de Est în doar şase locaţii, dintre care două sunt private, una fiind la Târgu Mureş.

‘Am venit cu mândrie la acest eveniment, pentru că de fapt, împreună cu familia profesorului Benedek, lansăm echipamentul Computer Tomografie Photon Counting, aşa cum ne place nouă să spunem că reinventăm fizica. (…) La nivel mondial se discută despre faptul că în 70% din cazuri în care un medic are nevoie de a pune un diagnostic are nevoie de utilizarea unei imagini, fie că este ea de ultrasound, CT, RMN ş.a.m.d. (…) În acest context, în care în 70% din cazurile de diagnostic este nevoie de imagistică, nu mai putem vorbi nici pe departe de vânzări de echipament, ci de parteneriate. (…) Am să vă recunosc, cu toată mândria de român, că acest echipament se află în Europa Centrală şi de Est doar în şase locaţii. Dintre aceste şase locaţii, două sunt private şi dintre cele două private, unul este aici, la Târgu Mureş’, a arătat Claudia Oanea.

Coordonatorul centrului Cardio Med din Târgu Mureş, doctorul Benedek Imre, organizatorul Congresului CardioNET, a declarat că aparatul a fost deja autorizat şi că încrederea pe care compania furnizoare a arătat-o acestei clinici se datorează renumelui dobândit de echipa medicală de aici, inclusiv la nivel internaţional.

‘Aparatul a primit, ieri, autorizaţie de funcţionare, aparatul lucrează (…) Încă nu am dat niciun leu. Nu cred că există în România o astfel de firmă cu renume care să aibă curajul să investească într-un privat, într-o echipă de excelenţă, spunem noi. Se recunoaşte activitatea noastră la nivel mondial în imagistică, cât şi plutonul de frunte şi în România. În România credem că suntem cel mai dotat centru (…) Bolnavul cardiovascular, cetăţean român, cu aceste dotări devine cetăţean european, în plutonul de cetăţean european. Aceste proceduri pe care le facem cu aşa mare precizie arată ce are bolnavul, unde se localizează leziunea, ce conţine acea leziune, ce poate fi făcut, care plan îl propui ca să-l tratezi şi ce rezultat ai adus. Siemens-ul cu această tehnică şi noi cu această tehnologie am avansat cu 10 ani faţă de celelalte firme, de celelalte companii. Ne bucurăm să îl putem oferi bolnavului cardiovascular din toată ţara şi ne bucurăm că beneficiem de aşa ceva’, a afirmat dr. Benedek Imre.

Organizatorul CardioNET a subliniat că echipa pe care a înfiinţat-o la Târgu Mureş în urmă cu 30 de ani în fiecare an a prezentat ceva nou în privinţa tratării bolilor cardiovasculare, metode inovatoare medicale şi proceduri noi.

‘Şi acum iată că ieşim cu această fantastică dotare, cu acest aparat care ne ajută nu numai în diagnosticul bolilor cardiovasculare, în terapie şi în cercetare’, a arătat dr. Benedek Imre.

La Centrul Cultural şi de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara, joi, a avut loc festivitatea de Deschidere a celei de-a XXIII-a Ediţii a Congresului CardioNET, care se desfăşoară pe parcursul a trei zile, şi Gala CardioLeaders. AGERPRES /(A – autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks